marți, iunie 08, 2010

Masuri luate ...

Vezi aici ce masuri iau Germania, Spania si Ungaria pentru ajustarea deficitului

Pentru a reduce deficitul bugetar, Germania urmează să pună la cale un plan care prevede economii de peste 80 de miliarde de euro în patru ani, prin care se vor impune noi impozite pentru sectorul nuclear şi aerian.

Deşi iniţial Guvernul german intenţiona să mărească taxa pe valoare adăgată şi impozitul "de solidaritate", acesta măsuri au fost abandonate în schimbul unor taxe impuse sectorului aerian. Astfel, companiile aeriene vor fi obligate să plătească o taxă suplimentară pentru biletele de călătorie cu plecare din Germania.

O altă măsură ar fi creşterea preţului pentru carburantul nuclear, care este estimat să aducă la bugetul de stat un plus de 2,3 miliarde de euro în următorii patru ani.

Totodată, Guvernul de la Berlin a decis să nu aplice reduceri de venituri în sectoare precum educaţia, cercetarea sau scăderi în sistemul de pensii, ci va fi introdusă, eventual o taxă suplimentară pe tranzacţiile financiare.

În acelaşi timp şi Spania a anunţat că va aplica un plan de reducere a deficitului bugetar, care la sfârşitul anului înregistra 12 procente din PIB.

Astfel, salariile în sectorul bugetar vor fi reduse cu 5%, cu scopul obţinerii unei economii la bugetul de stat de 4 miliarde de euro

Un alt stat care se confrunta cu probleme financiare fără precedent este Ungaria. Guvernul a anunţat în acest sens un set de 29 de măsuri de echilibrare a deficitului bugetar, printre care impunerea unei taxe suplimentare pentru bănci şi plafonarea salariilor în banca centrală.

Totodată, autorităţile ungare au decis să renunţe la maşinile de serviciu dar şi la telefoanele mobile acordate gratuit funcţionarilor.

O altă măsură ambiţioasă impusă de ţara vecină este scăderea impozitului aplicat companiilor de la 19 la 10%, cu scopul revigorării sectorului economic.

sursa text:http://stiri.rol.ro/vezi-aici-ce-masuri-iau-germania-spania-si-ungaria-pentru-ajustarea-deficitului-623907.html

4 comentarii:

  1. gata cu joaca ... cate femei au corupt politicieni stii ??? cate femei pun SUBTIL politicienii sa fure ptr. LUX si HAOS ??? prima URGENTA sunt VENITURILE si ALTRUISMUL nu DIPLOMELE de ORICE FEL !!! pana nu este BLOCAT PARLAMENTUL de la RESURSE RO nu va iesi din CRIZA ! au fost facute CALCULE !!! Parlamentul secunda de secunda SABOTEAZA AGRICULTURA SANATATEA si EDUCATIA Parlamentul si Guvernul se afla pe alta PLANETA ... INTELEGETI o data ca actualul SISTEM nu va REZISTA !!! CATI ROMANI TREBUIE SA MAI MOARA ? MEDITATI IN CASE ! cine are PUTERE SA MEDITEZE ?! LUX , APARENTE , CORUPTIE , SUBIECTIVISM , NEREALISM , LIPSA DE VIZIUNE , EGOISM , PIERDERE DE TIMP , EFICIENTA ,GENOCID !!! o tara fara PARLAMENT se poate RIDICA dar fara un GUVERN SOLIDAR si ALTRUIST NICIODATA !!! ptr. EVITAREA imbolnavirilor PSIHICE si FIZICE a COPIILOR si BATRANILOR pensia MAXIMA : 3000 RON ! maxim 1 milion de romani pot SUPRAVIETUI cu o pensie de 3000 ron ca sa nu DISPARA ROMANIA ca POPOR !!! EVITATI GENOCIDUL !

    RăspundețiȘtergere
  2. Antiignorantu...veizi sursa articolului...cu permisiunea ta am sa trec comentariul tau cu referirea de rigoare linga articol! OK?
    Astept confirmarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi e scarba de politica. De politica romaneasca. Spania reduce salariile cu 5 % noi cu 25 %. Astia ar trebui impuscati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bianca,da am auyit si eu stirea cu Spania!!!
    "Ceva e putred in Danemarca" vorba aia!!!
    Nu am inteles neputinta lor!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.