luni, noiembrie 02, 2009

Papanasi !



Poate doriti papanasi!pina pun si reteta serviti va rog,sint asa buni!

Iata reteta:

5oo gr. brinza de vaci(eu intodeauna ii fac din brinza de la vacuta adevarata)
4 galbenuse de ou si 2 albusuri,
4 linguri faina,
2 linguri gris,
putina sare;

Din capul locului trebuie sa va spun ca eu ii fac asa la ochiometru;si voi ii veti face dupa prima tura!

Brinza o farimitez cu o furculita (sau o dau pe razatoare)adaug galbenusele,faina,grisul,sarea:omogenizez cit se poate apoi pun albusele batute spuma tare la sfirsit;amestec cu grija in asa fel sa va iasa compozitia incit sa fie ca o pasta mai viscoasa-tarisoara- in asa fel sa-ii puteti modela.
Cu miinile ude iau din compozitie cit doresc sa fie de mari(la mine,am vrut sa fie mari)si le trec usor prin faina!
Cind le-am terminat de format le pun in vas cu apa care fierbe-si aici pun putina sare- li asez cu grija si din acel moment dau focul la mic de tot si le fierb cam 2o min.vasul sa fie acoperit cu capac!-si mai trec cu o lingura pe sub ei sa nu se prinda- aici va dati voi seama daca sint fierti-scoateti unul si gustati.
ii scot cu o paleta cu gauri intr-un castron sau direct in farfurii;ii pudrez cu scortisoara,zahar tos si multa smintina- asa ne plac noua- dar mai pun un toping de capsuni si zahar tos-voi faceti cum va place!
La noi trec de numa numa!

Si cu cantitatile puteti sa va jucati si anume:3 ling.faina si 3 gris !
Asta dupa ce mai faceti de citeva ori!

Faceti cit mai des papanasi!

3 comentarii:

  1. Buuuuuni!!!
    Eu fac prajiti ...ai tai mi se par fierti. Cum pui reteta, fac si eu asa ca tine...abia astept!
    O saptamana buna!
    ciaoooo!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Marianaaaa... unde-i reteta, ca mor de pofta ! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Leo:reteta e pusa ....
    te invit la papanasi!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.