joi, iunie 30, 2011

Hortensiile mele...










Preferatele mele!

http://www.egirl.ro/Hortensia-pata-de-culoare-din-gradina-ta,a2935.html


Hortensia este un fel de „must have” al oricarei gradini. Este frumoasa, pastelata, parfumata, iar florile ei te încânta pe toata durata verii. Originara din Japonia, Hydragea începe sa îsi arate florile înca din luna aprilie si îsi încheie spectacolul de culoare târziu în toamna.

Hortensia prezinta doua varietati de flori: rotunde (sterile) numite si macrophylla si plate (ferile) sau serrata. Culoarea florilor se schimba în timp: la început pot fi albe apoi pot deveni roz sau albastre (în functie de sol), ulterior capata nuante purpurii sau chiar vezi pentru ca spre final sa devina alb-maronii. În ultima etapa este bine sa tai florile pentru ca tulpinile sa se poata dezvolta.

Poti modifica solul pentru a obtine nuanta de flori dorita: astfel, daca îti plac florile roz vei avea nevoie de un sol alcalin, iar pentru flori albastre trebuie sa plantezi Hortensia pe un sol acid.

O hortensie frumoasa si sanatoasa are nevoie de un sol de calitate. pentru a-l obtine va trebui sa amesteci 2 parti de pamânt de flori, o parte de balegar uscat si o parte turba. Ai nevoie de o groapa (un vas) de doua ori mai mare decât radacinile. Musuroiul de la suprafata solului trebuie sa fie înalt de aproximativ 7cm. Când totul este gata stropeste bine movilita formata.

Hortensia iubeste lumina dimineata dar nu si în timpul amiezii, asa ca va trebui sa o asezi undeva unde sa poata fi umbrita la prânz. Dupa cum indica si numele Hydragea este mare iubitoare de apa asa ca va trebui udata cât mai des dar nu în exces. Fara apa suficienta se va usca, prin exces de apa frunzele i se vor înnegri.

Nu are nevoie de fertilizare frecventa, este suficient sa îi îmbunatatesti putin solul la putin timp dupa înflorire. Rezista la temperaturi de –15 grade asa ca va face fata cu succes anotimpului rece.
Daca ai gradina îti recomand sa incluzi Hortensia în colectia ta de flori pentru un plus de culoare si de delicatete în micul tau paradis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.