Cum am avut in congelator ca nu m-am indurat sa le arunc frunze de varza murata, ziceam in gind: de ce sa nu fac SARMALUTE -
Iata de ce avem nevoie: frunze de varza murata(eu aveam in congelator),
carne de porc+vita,
orez(de f.calitate),
sare de mare,
piper, boia,
ceapa,
marar uscat,
cimbru,
secretul gustului;
Am desarat frunzele de varza in apa citeva ore!
Intr-un vas de tuci am taiat marunt 3-4 cepe, le-am calit usor apoi am pus orezul (fiind de buna calitate si curat nu l-am spalat) l-am calit impreuna cu ceapa apoi am pus carnea, imediat am pus: piperul, boiaua si l-am lasat putin amestecind incontinuu, le-am tras de pe flacara si am mai pus 2 cepe taiate marunt ( ii da gust bun daca punem si cruda!)
le-am lasat putin apoi am umplut sarmalele!
Eu pun 3 parti carne si o parte orez! ( poate uneori mai putin ) dar sint f.bune asa si eu asa le fac!!!!!!!
asezate in oala sub care am pus mararul, putin cimbru, frunze taiate de varza si am avut sorici buni pe care l-am taiat fisii!
apoi am asezat frumos sarmalele si deasupra frunze taiate marunt am tusnat apa clocotita si 2 lingurite de secretul gustului!
le-am fiert si mincat !
au fost bune,bune si daca doriti poftiti la sarmale mai sint citeva dar repede sa nu treaca!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.