De ce le numesc cornurile " Bunatati simple" pentru ca am framintat aluatul asa dupa ochi si le-am facut asa cum credeam eu ca ne vor place mult!si asa a fost!
Ne-au placut mult,mult de tot si le fac saptaminal si le las pe masa in bucatarie si mereu scad asa de bune sint!
Veti zice:asta se cam lauda,dar nu e asa !va rog sa le faceti macar o data si apoi veti vedea cit sint de bune!!!
Am facut acest aluat la ochi (mai la inceputurile mele intr-ale retetelor, imi era ciuda cind gaseam in retete: faina la ochi, dar cu timpul cred ca e normal sa scrie gospodinele la ochi!ha,ha asta inseamna ca a trecut ceva timp de cind fac aluaturi) si totusi daca vrea cineva si cantitati iata un aluat pe care nu de mult l-am facut si s-a comportat f.bine-este de la reteta Mihaelei ,careia ii multumesc,si am sa-l mai fac:
65o gr.faina,
1 cub de drojdie,
8o gr.unt,
2 oua,
25o ml.lapte,
1 lingurita sare,
1 lingurita miere,
Peste faina punem drojdia farimitata si un strop de zahar,si laptele caldut putin ca sa dospeasca 10 min.
apoi celelalte enumerate mai sus, framintam si lasam la dospit o ora!
apoi celelalte enumerate mai sus, framintam si lasam la dospit o ora!
Scoatem aluatul pe o planseta si il portiomam ,asa cam cit credem ca vrem sa fie de mari cornurile,si intindem cite o bucatica de aluat pe care am pus eu:
sunca presata,si bacon,cascaval,(eu am avut brinza feta)putin piper si il rulam in forma de corn ;apoi le punem in tava pe o hirtie de copt si lasam iar la dospit;inainte de a le pune la cuptor:eu le-am crestat putin, ungem cu ou batut si presaram mac!si dai la cuptor cu ele!
O bunatate!
Scuzati unele poze!si nu stiu cum sa le postez mai bine,dar o gospodina isi da seama cum urmeaza ele!
Pofta buna la cornuri "Bunatati simple"
Frumoase si bune.
RăspundețiȘtergereLa noi au mare trecere!
RăspundețiȘtergere