marți, decembrie 22, 2009
Taiatul porcului + Toros(varza cu carne)
Taiatul porcului a decurs bine,a fost o zi in care a nins destul de mult si nu am dus aparatul la tara unde am taiat porcul, asa ca nu veti vedea animalul viu si nici focul care l-a cuprins si transatul! poate alta data!
porcul a avut aproximativ 1oo kg, am fost multumita de el ca nu a fost deloc gras!
La intoarcere m-am apucat de facut carnatii, cartabosul, ( singerete nu am facut ca era tare tirziu (am sosit cu el in portbagaj pe la ora 4 si primul fel a fost de toros ( varza cu carne-mancarea asta o facem mereu imediat ce e gata taiat porcul)
Pe scurt cum am facut Torosul: varza murata am luat-o direct din butoi am stors-o bine de tot !
Am taiat carne, am pus-o intr-o cratita de tuci la prajit , invirtind mereu, sa nu se prinda. Cind a fost aproape gata am pus varza murata si am mai tinut-o pe foc cam o jumatate de ora! fara sare, doar piper !!! Toata lumea astepta sa fie gata! si apoi da-i cu Toros!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Varza de orice fel este mancarea mea preferata!!!
RăspundețiȘtergereMiam! Arata delicios si imi vine sa bag mana in monitor sa iau si eu un pic un pic!
Cu drag Cora!e ceva mai special in sensul ca are un gust divin,dar numai atunci cind tai porcul!si in rest dar...nu acelasi gust deosebit!
RăspundețiȘtergereAaa ... toros :) De cand n-am mai mancat ...
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !
Arata f bine.
RăspundețiȘtergereFelicitari pt atitea feluri gatite.
Anca
Ala Oancea!Poi dupa cum stiu eu la Satu Mare e o traditie de toros!
RăspundețiȘtergereTe invit eu la toros,fac special pentru tine cu mult drag!
Multumesc frumos de urarii!
esti o scumpa!
Anca da!mai pun azi : carnatii si untura!
RăspundețiȘtergere