miercuri, decembrie 23, 2009
Untura de porc-jumari !
Daca e porc, e si untura! Grasimea si ce vrem sa topim se curata de sorici (care nu se arunca eu i-am pus la toba), se taie cuburi, aproximativ egale, se pune intr-o cratita - de preferinta de tuci sau cu fund dublu - se invirte destul de des ca sa se proajeasca uniform -eu am prajit in trei ture si pe categorii - cind e gata o lasam sa se racoreasca si se toarna prin strecuratore deasa intr-un recipient destinat numai unturii, care a fost spalat si uscat bine! nu am acum poza cu putina, dar o sa fac si o voi posta tot aici.
Au iesit niste jumari nemaipomenite, desi noi, fetele, nu sintem fani ai jumarilor, dar astea au fost minunate (o buna parte din ele era carnita ).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Imi amintesc ca singurele chestii pe care nu le mancam in copilarie, de Craciun, erau jumarile...Si acum am inca un nod in stomac cu gandul la atata grasime...Dar stiu ca dau un gust deosebit unor soiuri de mancare!
RăspundețiȘtergereIti doresc un Craciun Fericit alaturi de cei dragi,sanatate si mult noroc! La multi ani!
RăspundețiȘtergereDraga Flori:multumesc frumos!si tie Un Craciun fericit si magic!
RăspundețiȘtergereCora!e multa si eu nu o folosesc toata,mai si impart din ea !
RăspundețiȘtergeremulte bunatatzuri ai tu acolo.
RăspundețiȘtergere