vineri, ianuarie 22, 2010

Sos de usturoi(mujdei)




Sosul acesta eu il folosesc pentru orice carne sau alte preparate din carne,si nu numai...(ex:supe,ciorbe cu smintina,papricas etc.)
Desigur se poate prepara in fel de fel de moduri,eu mai nou asa il fac:

Avem nevoie de : Usturoi,ulei de masline,sare,simintina,sana(sau lapte batut)sau in loc de sana si lapte batut cel mai bine e sa pui iaurt de casa care l-am strecurat de zer eu nu am avut.

Usturoiul curatat,dat pe razatoarea mica sau dispozitiv de presat usturoi,pus intru-un bol de portelan si presarat cu sare,lasat 15-20 min.la macerat apoi am turnat in suvoi subtire ulei de masline ca si la maioneza si am invirtit energic pina sa format o pasta densa ;am pus apoi smintina si sana-am avut eu- si gata bun si rapid (eu fac de obicei din 3 caciulii de usturoi apoi il pastrez intr-un borcan la frigider cam 2-3 zile)

Alt mod de preparare:usturoiul dat pe razatoarea mica presarat cu sare,lasat la macerat;presar boia si piper;apoi turnat cite putin ulei,cind s-a format o pasta densa pun o canita de supa de pasare calda sau daca nu am supa de pasare pun o canita de apa calda si gata!

Desigur am scris cum fac sosul de usturoi si mujdeiul ,poate cineva vrea sa stie diferite moduri de facut sos de usturoi si mujdei!citeva poze mai sus , sint salvate de mai demult, mai nou nu pot pune poze;cauza:incarca pozele in calculator arata aparatul foto dar nu sint salvate!motivul nu stiu dar sper in curind sa se rezolve!
Sa fiti sanatosi!

8 comentarii:

  1. Eu sunt absolut lesinata dupa mujdeiul cu smantana pe care am invatat sa-l fac din cartea lui Anton Roman, o nebunie :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce, daca sunt retete simple, sa nu postam. Eu cred ca sunt foarte utile si aceste "simplitati". Sunt multi incepatori si nu numai care afla astfel diverse "maruntisuri" care fac o muncare sa aiba gust deosebit si nu tern, obisnuit.
    In privinta pozelor, s-ar putea sa ai prea multe poze incarcate pe blog si blogger iti face figuri. Exista o functie de largire a galeriei, dar nici eu nu stiu cum sa fac acest lucru. Trebuie sa am putin timp sa deznod misterul!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord cu Elena Toma, pentru mine chiar si retetele simple sunt foarte utile.
    La fel fac si eu mujdeiul de usturoi, dar sunt alte si alte secrete pe care trebuie sa le aflu si cred ca aici, la tine, o sa descopar multe dintre ele. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Laura:da asa zic si eu!
    Te pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena draga sigur ca DA!mereu poate intereseaza pe cineva si de ce nu?
    Eu nu ezit niciodata sa ascult si pe cei tineri;poate stiu ce eu nu fac sau gindesc!

    Cu pozele poate e asa cum zici tu!am incercat sa sterg poze dar iar au aparut!Trebuie sa vada tineretul ce si cum!Am mentionat ca sint la inceput si nu stiu multe lucruri de pe net,dar sint dispusa sa invat;am promis ca voi posta cum am ajuns eu pe net!si o voi face mai incolo!

    O zi buna Elena si te pup,multumesc pentru precizari,intotdeauna e util orice pentru mine!
    Asa ca nu ezita sa-ti spui parerea pentru mine conteaza mult!

    Sa auzim de bine Elena!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cris draga mea sa speram ca asa va fi!
    Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmmmmmmmmm, abia astept sa-l prepar!
    Unde mai pui ca usuroiul e bun si pentru sistemul imunitar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela bine ai venit!

    Ce ma bucur;sa-mi spui cum ti-a placut sosul de usturoi,merita sa stii!

    Sigur ca e bun si la imunitate,tocmai de aia m-am gindit sa-l postez!

    Te pup!si te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.