100 – Alimente Sanatoase
Piele / Par
1. Pepenele – Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii.
2. Iaurtul degresat – Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunatatesc aspectul pielii.
3. Graul – Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu – provizii de sanatate pentru piele, par si unghii.
4. Orzul – Contine substante bioactive, înfrumuseteaza si revitalizeaza.
5. Cimbrul – Curata organismul si reda stralucirea pielii.
6. Hreanul – Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute.
7. Mustarul – Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla rosie – Stimuleaza arderile celulare.
9. Visinele – Contin potasiu, substanta pe care rinichii “se lupta” sa o elimine din sange, cand e în exces.
10. Castravetele – Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor.
11. Telina – Protejeaza rinichii de virusi.
12. Varza rosie – Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia – Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza.
14. Ridichea neagra – Are proprietati de antibiotice naturale.
15. Varza murata – Detoxifica întregul organism.
16. Hrisca – În medicina complementara, e folosita ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi si în diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala.
17. Patrunjelul – Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii.
Oase
18. Migdalele – Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramana sanatoase.
19. Spanacul – Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.
20. Meiul – Deosebit de bun pentru copii, carora le întareste dintii, oasele si le stimuleaza cresterea.
21. Secara – Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
22. Branza – Este o sursa de calciu, contribuind la întarirea oaselor.
Intestine / Stomac
23. Tinctura de fenicul – Protejeaza mucoasele intestinale.
24. Pastarnacul – Stimuleaza digestia.
25. Mango – Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala.
26. Arpacasul – Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.
27. Mararul – Amelioreaza indigestia.
28. Soia – Are proprietati anticancerigene.
29. Nucile. Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
Ficat
30. Anghinarea – Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimuleaza secretia bilei.
32. Conopida – Contribuie la protejarea si îmbunatatirea activitatii ficatului.
33. Drojdia de bere – E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.
34. Nasturelul (Nasturtium Officinale) – E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului.
35. Papadia – Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului.
36. Laptele – Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente.
37. Menta – Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure – Degreseaza ficatul.
39. Carnea de vita si de manzat – Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate.
Creier
40. Lintea – Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului.
41. Quinoa – Bogat în fier, întareste memoria si încetineste procesul de îmbatranire.
42. Carnea de pasare de curte – Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase.
43. Fasolea – Creste puterea de concentrare.
44. Oul – E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado – E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia.
46. Bananele – Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor îl energizeaza.
47. Caisele – Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii.
48. Stafidele – Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier.
49. Perele – Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea “de lucru” a creierului.
50. Mazarea – E bogata în proteine bune pentru memorie si concentrare.
51. Salata verde – Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos.
Ochi
52. Castanul salbatic – Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime.
53. Arnica – Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare.
54. Mesteacanul alb – Vitamina C, potasiul si calciul continute întaresc imunitatea ochilor.
55. Limba de miel – Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca – Este eficienta împotriva virusilor, în special pentru ochii uscati.
57. Gutuia – Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fanului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – Calmeaza ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în fata calculatorului.
59. Grasimea de gaina – Împreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi.
60. Strugurii – Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul în timpul vederii nocturne.
61. Patlagina – Taninurile sale trateaza infectiile oculare.
62. Capsunele – Ajuta ochiul în timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus – Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare.
64. Ananasul – Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin – Purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare.
Inima
66. Varza – Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine.
67. Broccoli – Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten.
68. Ridichea – Apara împotriva atacurilor de inima.
69. Portocalele – Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sange, În plus, are si putine calorii.
70. Morcovul – Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima.
71. Pestele – Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri.
72. Ceapa – Scade presiunea sangelui, îmbunatateste activitatea inimii si circulatia.
73. Usturoiul – Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul salbatic – Substantele sale curata sangele de toxine.
75. Sparanghelul – Asparagina curata cordul si vasele mari de sange.
76. Cicoarea – Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice.
77. Uleiul de masline – Energizeaza cordul si reduce colesterolul.
78. Somonul – Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange.
79. Dovleacul – Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale si în bolile de inima.
80. Cartofii – Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
81. Paprika – Protejeaza inima si vasele de sange.
82. Rosiile – Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala.
83. Maslinele – Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala.
84. Merele – Contin 300 de substante esentiale pentru protectia întregului sistem vascular.
85. Fasolea neagra – O cana din acest aliment furnizeaza între 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac.
86. Coacazele – Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sangelui.
87. Zmeura – Actioneaza ca o aspirina naturala, întarind sistemul imunitar.
88. Murele – Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului.
89. Socul – Îmbunatateste circulatia sangelui.
90. Piersicile – Au multe vitamine si oligtlemente care protejeaza inima.
91. Ciresele – Împrospateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu.
92. Rubarba – Fortifica inima si scade tensiunea arteriala.
93. Grepfrutul – Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza.
94. Ciuperca Shitake – Reduce colesterolul.
95. Prunele – Previn tromboza.
96. Curmalele – Sunt bogate în fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza împotriva aterosclerozei.
97. Afinele – Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovazul – Are acizi grasi, benefici în bolile cardiovasculare.
99. Porumbul – Are vitamina D si vitamina K.
http://funnyblog.ro/top-100-alimente-sanatoase/
100. Ardeiul iute – Previne cresterea zaharului din sange, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.
Pfu, ai scris un pic! Super! Dumnezeu a creat tot ce avem in jur pentru binele nostru! Cat sunt de bune si de sanatoase!!! Interesanta postare!
RăspundețiȘtergereintersant articolul.este bin de stiu ce si la ce e bun.o zi minunata!
RăspundețiȘtergereIulia,ma gindeam ca e bine sa ne reamintim ce si cum?
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Sarah,asa ma gindeam si eu!
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Nu ma mai satur sa le tot citesc!
RăspundețiȘtergereDe gatit,de cateva saptamani,doar din gradina/batatura pun in oala:).
Ar trebui copiat si invatat tot articolul!:)
Interesant,si bun de stiut.
RăspundețiȘtergereMultumim :)
Angi draga mea,si eu la fel!
RăspundețiȘtergereDa ca bine zici,ar fi bine sa-l stim pe de rost ca la scoala!:)))
Maya,asta ziceam si eu si sa-l avem mereu in minte!
RăspundețiȘtergere