luni, iulie 25, 2011

Alimente...sanatoase...





100 – Alimente Sanatoase

Piele / Par
1. Pepenele – Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii.

2. Iaurtul degresat – Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunatatesc aspectul pielii.

3. Graul – Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu – provizii de sanatate pentru piele, par si unghii.

4. Orzul – Contine substante bioactive, înfrumuseteaza si revitalizeaza.

5. Cimbrul – Curata organismul si reda stralucirea pielii.

6. Hreanul – Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute.

7. Mustarul – Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.

Rinichi
8. Sfecla rosie – Stimuleaza arderile celulare.

9. Visinele – Contin potasiu, substanta pe care rinichii “se lupta” sa o elimine din sange, cand e în exces.

10. Castravetele – Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor.

11. Telina – Protejeaza rinichii de virusi.

12. Varza rosie – Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi.

13. Gulia – Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza.

14. Ridichea neagra – Are proprietati de antibiotice naturale.

15. Varza murata – Detoxifica întregul organism.

16. Hrisca – În medicina complementara, e folosita ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi si în diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala.

17. Patrunjelul – Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii.

Oase
18. Migdalele – Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramana sanatoase.

19. Spanacul – Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.

20. Meiul – Deosebit de bun pentru copii, carora le întareste dintii, oasele si le stimuleaza cresterea.

21. Secara – Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.

22. Branza – Este o sursa de calciu, contribuind la întarirea oaselor.

Intestine / Stomac
23. Tinctura de fenicul – Protejeaza mucoasele intestinale.

24. Pastarnacul – Stimuleaza digestia.

25. Mango – Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala.

26. Arpacasul – Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.

27. Mararul – Amelioreaza indigestia.

28. Soia – Are proprietati anticancerigene.

29. Nucile. Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.

Ficat
30. Anghinarea – Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimuleaza secretia bilei.

32. Conopida – Contribuie la protejarea si îmbunatatirea activitatii ficatului.

33. Drojdia de bere – E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.

34. Nasturelul (Nasturtium Officinale) – E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului.

35. Papadia – Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului.

36. Laptele – Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente.

37. Menta – Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.

38. Carnea de iepure – Degreseaza ficatul.

39. Carnea de vita si de manzat – Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate.

Creier
40. Lintea – Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului.

41. Quinoa – Bogat în fier, întareste memoria si încetineste procesul de îmbatranire.

42. Carnea de pasare de curte – Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase.

43. Fasolea – Creste puterea de concentrare.

44. Oul – E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei.

45. Avocado – E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia.

46. Bananele – Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor îl energizeaza.

47. Caisele – Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii.

48. Stafidele – Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier.

49. Perele – Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea “de lucru” a creierului.

50. Mazarea – E bogata în proteine bune pentru memorie si concentrare.

51. Salata verde – Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos.

Ochi
52. Castanul salbatic – Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime.

53. Arnica – Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare.

54. Mesteacanul alb – Vitamina C, potasiul si calciul continute întaresc imunitatea ochilor.

55. Limba de miel – Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.

56. Rostopasca – Este eficienta împotriva virusilor, în special pentru ochii uscati.

57. Gutuia – Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fanului.

58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – Calmeaza ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în fata calculatorului.

59. Grasimea de gaina – Împreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi.

60. Strugurii – Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul în timpul vederii nocturne.

61. Patlagina – Taninurile sale trateaza infectiile oculare.

62. Capsunele – Ajuta ochiul în timpul vederii nocturne.

63. Centaurium minus – Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare.

64. Ananasul – Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator.

65. Rozmarin – Purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare.

Inima
66. Varza – Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine.

67. Broccoli – Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten.

68. Ridichea – Apara împotriva atacurilor de inima.

69. Portocalele – Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sange, În plus, are si putine calorii.

70. Morcovul – Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima.

71. Pestele – Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri.

72. Ceapa – Scade presiunea sangelui, îmbunatateste activitatea inimii si circulatia.

73. Usturoiul – Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale.

74. Usturoiul salbatic – Substantele sale curata sangele de toxine.

75. Sparanghelul – Asparagina curata cordul si vasele mari de sange.

76. Cicoarea – Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice.

77. Uleiul de masline – Energizeaza cordul si reduce colesterolul.

78. Somonul – Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange.

79. Dovleacul – Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale si în bolile de inima.

80. Cartofii – Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.

81. Paprika – Protejeaza inima si vasele de sange.

82. Rosiile – Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala.

83. Maslinele – Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala.

84. Merele – Contin 300 de substante esentiale pentru protectia întregului sistem vascular.

85. Fasolea neagra – O cana din acest aliment furnizeaza între 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac.

86. Coacazele – Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sangelui.

87. Zmeura – Actioneaza ca o aspirina naturala, întarind sistemul imunitar.

88. Murele – Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului.

89. Socul – Îmbunatateste circulatia sangelui.

90. Piersicile – Au multe vitamine si oligtlemente care protejeaza inima.

91. Ciresele – Împrospateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu.

92. Rubarba – Fortifica inima si scade tensiunea arteriala.

93. Grepfrutul – Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza.

94. Ciuperca Shitake – Reduce colesterolul.

95. Prunele – Previn tromboza.

96. Curmalele – Sunt bogate în fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza împotriva aterosclerozei.

97. Afinele – Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine.

98. Ovazul – Are acizi grasi, benefici în bolile cardiovasculare.

99. Porumbul – Are vitamina D si vitamina K.
http://funnyblog.ro/top-100-alimente-sanatoase/

100. Ardeiul iute – Previne cresterea zaharului din sange, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.


http://funnyblog.ro/top-100-alimente-sanatoase/

8 comentarii:

  1. Pfu, ai scris un pic! Super! Dumnezeu a creat tot ce avem in jur pentru binele nostru! Cat sunt de bune si de sanatoase!!! Interesanta postare!

    RăspundețiȘtergere
  2. intersant articolul.este bin de stiu ce si la ce e bun.o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulia,ma gindeam ca e bine sa ne reamintim ce si cum?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah,asa ma gindeam si eu!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma mai satur sa le tot citesc!
    De gatit,de cateva saptamani,doar din gradina/batatura pun in oala:).

    Ar trebui copiat si invatat tot articolul!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant,si bun de stiut.
    Multumim :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Angi draga mea,si eu la fel!
    Da ca bine zici,ar fi bine sa-l stim pe de rost ca la scoala!:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Maya,asta ziceam si eu si sa-l avem mereu in minte!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.