miercuri, noiembrie 03, 2010

Lasagna













pentru o tava de 8 portii

depinde ce foi de lasagna cumperi

cam 4 straturi de foi.


Sos Ragu sau ceva de gen: o ceapa medie, 2 ardei sau gogosari de diferite culori, 8 ciuperci, 1 morcov, 1 mar razalit, aprox 300 de grame de sunca, si cam 200 de gr de carne tocata,o frunza mica de dafin(eu nu am pus)piper,secretul gustului se prajesc impreuna, plus bulion sau rosii decojite si taiate marunt,cand s-au prajit.(se poate stinge cu un pahar de vin-eu nu pun)in loc de vin pun supa concentrata de vita!

Sos Besamel(din unt,lapte,faina,delikat,piper alb!)sosul alb se pune si intre foi si umplutura, si deasupra pe parcursul coacerii
Asa,asamblarea:o tava de teflon dreptunghiulara se unge cu un strat de unt,se aseaza foile de lasania care au fost fierte in apa cu sare si o lingura de ulei,scoase pe un prosop curat de bucatarie,se aseaza in tava apoi sosul de carne peste el sosul alb,cascaval dat pe raz.mare asa fara mila;eu nu am avut parmezan!
Si continuam tat asa cu straturile,dar in asa fel sa avem ultimul strat sa fie de foi lasania iar deasupra se unge cu putin unt si pe parcursul coacerii se pune si sos alb!
A fost si nu mai este,ne-am lins si degetele,hi,hi!
Asa a facut-o acum "copilu"!
Bravo " Copilu" sa ne faci cit de des ca tare buna o fooo !!!
Poate la alta reteta de lasagna pozele vor fi mai frumoase!eu am facut pozele se vede nu???Hi,hi!asta este !nu prea e de ris!
Sa fiti sanatosi si veseli!

16 comentarii:

  1. Despre lasagna, nu am decat un singur cuvant: MI-NU-NA-TA! Pot sa mananc in fiecare zi cate o portie si nu ma supar :)) Vine pe locul 2, dupa cartofi, desigur! O alegere excelenta, Mariana! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ellerinize sağlık çok leziz olmuş ayrıca çok da iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna tare lasagna!!!Cred ca a venit timpul sa o mai fac si eu....mmmm ce pofta mi-ai facut!!! Trimit numai ganduri bune spre tine,te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Margot,asa este si la mine,e delicioasa si mereu altfel,o bunatate nu alta!
    Am facut-o de nenumarate ori a iesit de fiecare data grozava!
    Pozele tocmai acum nu sunt grozave,asta e!
    Voi mai face si altfel si sper ca atunci pozele vor fi mai OK!
    Poza de final ma gindeam ca va fi faina dar,era ultima portie si din aia se mincase si atunci m-am trezit ca nu e poza de final!
    Te pup si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Judy,asa cum zici:buna tare!
    e uite de aia e bine sa postam ca ne dam ideei atunci cind de mult nu am facut ceva!
    Te imbratisez cu drag si te mai astept,o zi faina!te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. trebuie sa mai faqc si eu...n-am mai facut de ceva vreme si e asa de buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Geta draga asa este,sunt foarte bune,e ceva de munca dar merita,merita!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Gqand la gand cu bucurie, si eu am gatit lasagna zilele acestea. Reteta ta suna yummiiiiii, yummmmmmiiii.:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Roma,da? ma bucur!salutari acolo la tine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Laura,da?ma bucur ca ne umbla ideile la fel!
    Pozele sunta asa mai slabe mai ales ce-a de final ca deja mincasem din farfurie putin si atunci mi-am adus aminte ca trebuie una si de final!
    Va pup Laura;ce face bebe din burtica?

    RăspundețiȘtergere
  11. Te cred si eu ca v-ati lins pe degete.Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu nu prea sant fan paste dar lasagna i-mi place la nebunie,cred ca trebuie sa mai fac si eu ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai facut!arata foarte bine si nu-ti spun ce pofta mi-ai facuuut!te pupik!

    RăspundețiȘtergere
  13. Angi,daaa!!!da repetam noi figura cit de des!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Gabriela,merita din cind in cind,asai?
    Te imbratisez si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.