vineri, februarie 19, 2010
Mazare uscata de post !
Dupa cum poate stiti,e foarte usor de preparat,e buna si satioasa !
Mazarea se pune citeva ore la inmuiat apoi se scurge de apa si se pune la fiert in apa rece cu secretul gustului si la un foc mic de tot,cind e fiarta se scurge de zeama in care a fiert si se pastreaza . Se paseaza bine se adauga usturoi dat pe razatoarea mica,putina sare daca mai este nevoie,piper ,eventual o lingurita de faina da atunci se mai fierbe putin amestecind continu si gata mazarica noastra!
Separat se prajeste ceapa taiata solzisori si praz se caleste se sareaza putin sa se inmoaie se adauga boia iute,piper si imediat am pus din zeama in care a fiert mazarea eu am pus un polonic mic peste ceapa si am lasat sa scada ,acest amestec se pune peste mazarea din farfurie,se serveste calda! Pofta!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
La fel de bine cred ca merge si rece pe paine prajita. E ceva gen fasole batuta?? Ochiu meu asa o vede :)))
RăspundețiȘtergereVeronica,posibil uite n-am incercat dar sigur ca merge!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Nu stiam ca se face si mazarea ca si fasolea...ce chestie!
RăspundețiȘtergereO sa fac si eu asa mazarea..arata bine.
Nici eu n-am facut niciodata mazarea asa... cred ca e gustoasa... Oricum, tot de post fac si eu mazarica astazi, dar e verde si congelata... Pupici si-o zi buna !
RăspundețiȘtergereAşa fac eu fasolea făcăluită, chiar zilele trecute am făcut!
RăspundețiȘtergereHmmm, arătă bine. :)
Nicoleta:e vorba despre mazarea uscata galbena!Incearca merita!Te pup!
RăspundețiȘtergereDaniela e buna de post iar daca nu e de post poti servi cu cirnati sau altceva!
RăspundețiȘtergereSi eu te pup!
Cris,bravo!
RăspundețiȘtergereHm, suna bine, n-am auzit pana acum de mazare galbena uscata, reteta seamana cu fasolea batuta, sigur e buna.
RăspundețiȘtergereDraga Laura,e vorba de mazare galbena si se gaseste in orce magazin alimentare cit de mic!
RăspundețiȘtergereCa-i mazare,ca-i fasole,tot buna e,iar zilele de post sunt salvate.
RăspundețiȘtergereAngi asa gindesc si eu!Ciuperci sa mai fie!!!
RăspundețiȘtergereE buna. Si eu fac maine fasole batuta...asa ii spun eu. Vad ca s-a creat confuzie aici cu mazarea...e fasole a ta nu mazare nu? Mazarea e verde dupa cate stiu eu.
RăspundețiȘtergereBianca: este Mazare uscata care are culoare galbena!!!
RăspundețiȘtergereEste mazare!!!Pacat ca nu e acasa incarcatorul de baterii sa fac poza!
Incearca Bianca o data ,cumperi un pachetel mic si veizi daca va place,seamana cu fasolea batuta sau cum ii zici tu!
Te pup!
Foarte apetisant, am preluat rețeta și o voi face curând, am luat azi mazăre foarte bună, congelată. Dacă e la fel de bună mâncarea de aici precum arată, nu am îndoieli că va avea succes la ai mei! Poftă bună!
RăspundețiȘtergereMirela chiar te rog!Sa-mi spui cum a placut fam.tale!
RăspundețiȘtergereTe mai astept!Te pup!
eu cind fierb mazarea intodeauna imi ese cruda dar nustiu din ce cauza
RăspundețiȘtergerede ce anonimii nu sunt luati in seama
RăspundețiȘtergereAnonim,poate nu o fierbi suficient!mai incearca! :)
RăspundețiȘtergereAnonim? ar fi luati in seama si mai si,daca s-ar prezenta,pe mine dupa cum veizi ma cheama Mariana!tu nu ai un nume?
RăspundețiȘtergereHai,sa auzim de bine si de un nume al tau, :)))))))