joi, februarie 04, 2010
Pariziene !
Aceasta reteta minunata o am de la Laura Adamache si este facuta de mine de cind a postat+o Laura o fac aproape saptamanal,cu diferite umpluturi!
Draga mea Laura Adamache iti multumesc inca o data de aceasta reteta minunata,care este pe placul nostru si pe care toata lumea mea o prefera!
Un aluat care este o placere sa+l faci si sa+l lucrezi!
Reteta,
5oo gr.faina,
3o gr.drojdie sau 1 pachetel de drojdie uscata,
26o ml.lapte,
7o gr.zahar,
5o gr.unt,
1 ou,
putina sare.
Aluatul este unul dospit si procedam ca atare,adica pus la dospit cam 1 ora pina isi dubleaza volumul.
Umplutura eu am facut+o din 2 pudinguri racite cu putin unt cit o nuca si am pus visine din acelea pentru prajituri bineinteles fara simburi,stoarse de zeama lor!
Se pun intr+o tava mai rarute si se mai lasa 15 min apoi se un cu galbenus de ou diluat cu un strop de apa,si se presara cu mac, si la cuptor cu dragalasele!Se coc pinde devin aurii!
Pofta la ele si va rog sa incercati aceasta reteta este f.buna!
Forma data in pozele de mai sus!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mariana, ce-mi faci? Dieta mea???
RăspundețiȘtergereŞi eu prepar astfel de minunăţii.
RăspundețiȘtergereO să pregătesc şi după reţeta ta.
Să ai o zi faină!
Cora scumpa mea,macar 2 sau 3 !Sint asa bune!!!
RăspundețiȘtergereHai pune+o pe mama sa le faca!!!
Si apoi in zilele urmatoare trecem la ceai verde!ha,ha!!!
Geanina ,sigur!sint asa bune,se pot lua si la servici!decit magariile din patiserii!
RăspundețiȘtergerete pup Geanina!
Mama ce pofta mi-ai facut cu ele....si sunt la servici :(.
RăspundețiȘtergereAm sa fac si eu...in viitorul apropiat.
Bianca, cu drag ti+as trimite!
RăspundețiȘtergereVai ce rau este cind esti la servici si nu ai la indemina ce vrei!
Foarte bune abia astept sa faci si tu!
Sa vad cum au fost!
Te pup!sporrr la ele!
Pfiu, ce-mi facui!!!!!! Azi sunt la ziua de fructe, sunt moarta de foame si tu imi vii pe la nas cu bunatati din astea.
RăspundețiȘtergereTi-au iesit supeeeeeeeeeeeeeeeer.
Apetisante !
RăspundețiȘtergereMersi Mariana esti draguta:)
RăspundețiȘtergereDar am o intrebare...cum se intinde foaie? Cum se face? Of acum vad ca nu ai detaliat.
Daca te-as ruga..sa o faci.
Multumesc
Of,of Laura!
RăspundețiȘtergereAsta e !
Te pup!
Da George,asa este!
RăspundețiȘtergereBianca!pe cind mi+am dat sama erau deja in cuptor si n+am facut poze la faza asta!
RăspundețiȘtergereDar am sa incerc sa+ti explic!poate vrei sa le faci curind!
Aluatul se intinde oval cam lung de 15 sau 17 cm. cind e gata ovalul se face un semn cu cutitul cam unde e jumatatea lui,pe o jumatate pui umplutura pregatita iar cealalta jumatate o tai de data asta cu cutitul im fisii de 1,5 cm.
asa,infasori bine partea cu umplutura sa nu curga la cuptor ,pina unde vine cealalta parte taiata fisiute si imbraci in asa fel sa ajunga capetele sub parizianca noastra!aici ai poze deja!
Cu siguranta ti+ai dat seama ca esti o gospodina tare priceputa!
Regret ca nu am avut poza!
Te rog sa+mi scrii urgent in seara asta daca am fost inteleasa!eu sint pina dupa ora 23 pe net!Astept draga Bianca orice intrebare!
Te pup!
Hm, arata grozav! Abia astept sa mai fac si eu o tura dar numai dupa ce termin inchiderea de luna...
RăspundețiȘtergereNiko,nu te saturi de ele niciodata!asa e!
RăspundețiȘtergereCind o predai ? pina pe 1o sau...
Hai ca nu e mult!
Bafta sa+ti iasa iute!
Te pup Niko!
vin mariana cat ai zice peste....vai ce pofta mi-ai facut!ma duc sa manc un ciub de viespe cumparat ca nu mai pot! te-am pupat!
RăspundețiȘtergereCe draguta esti draga mea!
RăspundețiȘtergereBun e si ala daca nu e o pariziana!Te pup scupa!pa,pa
elles sont à croquer tes parizienes
RăspundețiȘtergerej'adore
bonne soirée
Una receta muy golosa y muy rica.
RăspundețiȘtergereSaludos
F dragutze si delicioase kred :))
RăspundețiȘtergereanka
Fimere!multumesc si te mai astept!
RăspundețiȘtergereAnna,multumesc si te mai astept pe la mine!
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt parizienele astea...preiau şi eu reţeta şi sper să fac cât de curând!! :)
RăspundețiȘtergereMariana, cum sa nu-ti dau o briosa?
RăspundețiȘtergereAm incercat si mai devreme sa intru dar am avut conexiunea foarte proasta la internet si m-am lasat pagubasa. Vroiam sa-ti zic ca am fost gand in gand cu macul, am facut si eu un cozonacel cu mac.
Te pup, o sa incerc si eu reteta ta, ca-mi place muult.
Te pup cu drag!
Cris , chiar te rog sa le faci,merita crede+ma!Da sint dragute ca si tine!Te pup"
RăspundețiȘtergereMultumesc Flori,am gustat+o si e f.buna!
RăspundețiȘtergereTe rog sa le faci si sa+mi spui cum sint!