joi, februarie 04, 2010

Pariziene !












Aceasta reteta minunata o am de la Laura Adamache si este facuta de mine de cind a postat+o Laura o fac aproape saptamanal,cu diferite umpluturi!
Draga mea Laura Adamache iti multumesc inca o data de aceasta reteta minunata,care este pe placul nostru si pe care toata lumea mea o prefera!

Un aluat care este o placere sa+l faci si sa+l lucrezi!

Reteta,

5oo gr.faina,
3o gr.drojdie sau 1 pachetel de drojdie uscata,
26o ml.lapte,
7o gr.zahar,
5o gr.unt,
1 ou,
putina sare.

Aluatul este unul dospit si procedam ca atare,adica pus la dospit cam 1 ora pina isi dubleaza volumul.
Umplutura eu am facut+o din 2 pudinguri racite cu putin unt cit o nuca si am pus visine din acelea pentru prajituri bineinteles fara simburi,stoarse de zeama lor!
Se pun intr+o tava mai rarute si se mai lasa 15 min apoi se un cu galbenus de ou diluat cu un strop de apa,si se presara cu mac, si la cuptor cu dragalasele!Se coc pinde devin aurii!
Pofta la ele si va rog sa incercati aceasta reteta este f.buna!

Forma data in pozele de mai sus!

25 de comentarii:

  1. Mariana, ce-mi faci? Dieta mea???

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu prepar astfel de minunăţii.
    O să pregătesc şi după reţeta ta.

    Să ai o zi faină!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cora scumpa mea,macar 2 sau 3 !Sint asa bune!!!
    Hai pune+o pe mama sa le faca!!!
    Si apoi in zilele urmatoare trecem la ceai verde!ha,ha!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Geanina ,sigur!sint asa bune,se pot lua si la servici!decit magariile din patiserii!
    te pup Geanina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mama ce pofta mi-ai facut cu ele....si sunt la servici :(.
    Am sa fac si eu...in viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bianca, cu drag ti+as trimite!
    Vai ce rau este cind esti la servici si nu ai la indemina ce vrei!
    Foarte bune abia astept sa faci si tu!
    Sa vad cum au fost!
    Te pup!sporrr la ele!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pfiu, ce-mi facui!!!!!! Azi sunt la ziua de fructe, sunt moarta de foame si tu imi vii pe la nas cu bunatati din astea.
    Ti-au iesit supeeeeeeeeeeeeeeeer.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi Mariana esti draguta:)
    Dar am o intrebare...cum se intinde foaie? Cum se face? Of acum vad ca nu ai detaliat.
    Daca te-as ruga..sa o faci.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Bianca!pe cind mi+am dat sama erau deja in cuptor si n+am facut poze la faza asta!
    Dar am sa incerc sa+ti explic!poate vrei sa le faci curind!

    Aluatul se intinde oval cam lung de 15 sau 17 cm. cind e gata ovalul se face un semn cu cutitul cam unde e jumatatea lui,pe o jumatate pui umplutura pregatita iar cealalta jumatate o tai de data asta cu cutitul im fisii de 1,5 cm.
    asa,infasori bine partea cu umplutura sa nu curga la cuptor ,pina unde vine cealalta parte taiata fisiute si imbraci in asa fel sa ajunga capetele sub parizianca noastra!aici ai poze deja!
    Cu siguranta ti+ai dat seama ca esti o gospodina tare priceputa!

    Regret ca nu am avut poza!

    Te rog sa+mi scrii urgent in seara asta daca am fost inteleasa!eu sint pina dupa ora 23 pe net!Astept draga Bianca orice intrebare!

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hm, arata grozav! Abia astept sa mai fac si eu o tura dar numai dupa ce termin inchiderea de luna...

    RăspundețiȘtergere
  11. Niko,nu te saturi de ele niciodata!asa e!

    Cind o predai ? pina pe 1o sau...
    Hai ca nu e mult!
    Bafta sa+ti iasa iute!

    Te pup Niko!

    RăspundețiȘtergere
  12. vin mariana cat ai zice peste....vai ce pofta mi-ai facut!ma duc sa manc un ciub de viespe cumparat ca nu mai pot! te-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce draguta esti draga mea!
    Bun e si ala daca nu e o pariziana!Te pup scupa!pa,pa

    RăspundețiȘtergere
  14. elles sont à croquer tes parizienes
    j'adore
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  15. Una receta muy golosa y muy rica.
    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  16. F dragutze si delicioase kred :))
    anka

    RăspundețiȘtergere
  17. Fimere!multumesc si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  18. Anna,multumesc si te mai astept pe la mine!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce frumoase sunt parizienele astea...preiau şi eu reţeta şi sper să fac cât de curând!! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Mariana, cum sa nu-ti dau o briosa?
    Am incercat si mai devreme sa intru dar am avut conexiunea foarte proasta la internet si m-am lasat pagubasa. Vroiam sa-ti zic ca am fost gand in gand cu macul, am facut si eu un cozonacel cu mac.
    Te pup, o sa incerc si eu reteta ta, ca-mi place muult.
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cris , chiar te rog sa le faci,merita crede+ma!Da sint dragute ca si tine!Te pup"

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc Flori,am gustat+o si e f.buna!
    Te rog sa le faci si sa+mi spui cum sint!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.