luni, aprilie 12, 2010

O mica parte din ce a fost de Pasti!























O parte din ce am pregatit de Pasti!!!
Graba si dorinta de a termina la timp a facut sa nu am poze la toate cele ce am pregatit!Dar poate alta data!
Citeva poze(cam nereusite)si lipsesc si platorurile din zilele de Sarbatoare!
Daca doriti explicatii va rog nu ezitati!
Atita pot sa va spun ca au fost tare gustoase,defapt ca si ale voastre!
Cel mai cel a fost animalul umplut!
Scuzati amalgamul de poze nesortate si nereusite!
Si cred ca voi posta macar o lista cu ce am pregatit...asta mai incolo!si daca vreti,sa fac listuta???
Sa fiti veseli si sanatosi!

"Animalul" umplut a fost un pui mare, fara oase, au ramas pulpele, aripile si pieptul.

Umplutura: am facut-o din oua fierte tare, taiate cubulete, carne tocata -vita si porc- , si carne tocata de curcan, condimente diverse, sare, piper, patrunjel, marar, si oua crude, putin cascaval razuit.
Separat: o ceapa calita in foarte putina untura, apoi pusa in compozitie fara untura.
La sfarsit, ouale crude, iar albusul oualelor crude l-am batut spuma.
Important ! Ouale crude sa fie mult mai putine decat cele fierte. Cu aceasta compozitie am umplut bine puiul, inclusiv in pulpe.
Inainte de a pune compozitia in pui, am sarat si dat cu piper interiorul puiului. L-am umplut, apoi l-am cusut.
Pentru ca mi-a ramas compozitie, am facut doua rulade mici, pe care le-am copt alaturi de pui.
L-am pus la cuptor cam 1h 30min.
Deasupra l-am uns cu putin ulei de masline.
Daca se coace prea tare, se pune o foaie de staniol deasupra.
A iesit delicios si s-a taiat foarte bine!
De retinut: in aceasta umplutura nu se pune nici ficat, nici organe de pui sau altceva.
Incercati si nu veti regreta!



Rulada cu cremvusti.
Oua fierte, cascaval, carne tocata, vita si porc, aici nu mai bagam curcan.
O ceapa prajita in putina untura, sare, piper, putin chilli, patrunjel si marar, oua crude, albusul batut spuma.
Aceasta compozitie am pus-o intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, am pus un strat de compozitie de doua degete, apoi am pus cremvustii.
Deasupra am pus iar compozitie si am tasat-o putin, si am uns cu putin ulei de masline.
Am pus-o la cuptor aproximativ 1h, depinde de flacara.


Rulada de carne cu oua!

Compozitia asemanatoare cu cea de la chiftele dar cu mult mai putin usturoi!Cind compozitia este gata punem un strat bun din ea asezam oua fierte tare(eu am taiat ouale pe jumatate are aspect placut si nu se zdrobesc la taiat!


Rulada cu brinza topita!

Oua fierte tare,brinza topita multa,ardei rosu si verde,carne tocata de vita si porc,putina piine inmuiata si stoarsa bine,patrunjel si marar,sare piper!Se coace la foc mic!O bunatate si arata si tare bine!

Am mai avut si diferite salate si salata boeuf,jambon si sunca fiarta,sarmale ...si alte cele ,nu va mai plictisesc!
Am facut prea multe!!!
Pacat ca nu am facut poze mai multe dar lucram cu mare viteza...

Eu nu fac niciodata drob !!! Nu ne place deloc,am gustat o data de la o colega care a fost la cuscrii ei la Sibiu si nu mi-a placut deloc defapt pe la noi nu se face!
Daca mai aveti intrebari???
Vreti sa pun si un tort?

10 comentarii:

  1. Un meniu deosebit! Probam la anul :)
    (azi, la mine: Mi-ar place sa preia premiul si aceasta leapsa: Belle de Jour, Alina, Mariana, Elisa, Vania )

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, apetisante bunatatile! Eu cred ca nu pot renunta la miel, pentru ca ne place la toti! Si anul acesta am facut o tentativa, dar fiu-miu a "pus bot" cand a auzit ca fara miel... Dar la unele ai putea sa ne dai niste amanunte? O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena si eu am facut ani la rind miel...dar acum nu mai dorim deloc!
    Puiul a fost delicios si am sa dau unele explicatii cu placere!
    Am sa fac si o listuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Zazuza,au fost tare buna!Mai vreau sa adaug ceva precizari!Of,nu stiu cind ca tot pe fuga sint!

    RăspundețiȘtergere
  5. ah, eu am ochit deja ceva sa te intreb, dar te rog sa raspunzi cand ai tu timp, nu-i graba! cum e rulada aceea cu cremvusti? zic rulada ca nu stiu altfel cum sa-i zic :).

    RăspundețiȘtergere
  6. OK,Zazuza!sigur am zis ca fac precizari !

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.