marți, aprilie 27, 2010
Supa de macris !
Iar supa? Da,da e o preferata a mea ,dar cum o facea " mami " nimeni pe pamint nu o face!
Eu o fac ca si "ea"si aduce a ce facea dinsa!
Taiem marunt o ceapa si o calim usor cu felii mici de bacon,punem sare si boia,stingem cu apa!
(eu de data asta am taiat felii mici de sunca afumata si fiarta)
Macrisul(eu am mereu din gradina si e o prioritate sa-l ingrijesc,folosesc mereu si la ciorbe,deasemenea il conserv pentru iarna) spalat bine de tot il taiem cu un cutit inoxidabil si cind fierbe il punem in oala!nu lasam mult sa fiarba;separat o lingura de faina batuta cu 3 - 4 oua,smintina multa,omogenizam si din oala luam cu polonicul supa si omogenizam bine ,apoi turnam in supa care fierbe,patrunjel taiat marunt si sare(secretul gustului),o lingurita zahar cine doreste.Mai lasam 1o min.sa fiarba si gata,gata!Uf.abia astept sa fie gata totdeauna!
Mai urmeaza tot supa de primavara,cu mult verde!!!
Pofta la toate,va doresc!
Macris!
Frunzele sale, acrisoare si parfumate, se folosesc mai ales pentru salate, dar si ciorbe sau supe. Este plin de vitamine si substante hranitoare, proprietatile sale facandu-l apreciat si de terapia naturista, in tratamentul unor boli ale ficatului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bravissima!ogni giorno una nuova zuppa .Mi piace anche questa.Ciao!!!!!
RăspundețiȘtergereciao mariana, ottima la tua zuppa, sono bietole vero? mi spiace di avere difficoltà con la tua bella ma difficilissima lingua. a presto!
RăspundețiȘtergereNitte,da e asa buna ca ai putea-o minca in fiecare zi!
RăspundețiȘtergerePa,pa!
Luxus,e supa de macris,nu stiu daca voi aveti macris,e ca si in poze!
RăspundețiȘtergereTe pup si te mai astept!
Mariana, scumpa mea, cum sa fac sa ajung in gradina ta pentru 2-3 fire de macris? Eu am semanat anul acesta si mi-au iesit doar 2 plantute, di care una s-a uscat! Acum astept sa creasca mai mare tufa asta sa pun si eu la o salata de rosii din astea de solar putin macris... Nici in piata nu am gasit, sau nu stiu eu unde sa gasesc in Bucuresti... Mi-e o pofta de macris ca as manca supica asta cu doua linguri. Felicitari si o saptamana luminoasa!
RăspundețiȘtergereElena draga mea,daca vii la mine il primesti pe tot!Si tragem si o supica de macris!
RăspundețiȘtergereAsa se aude ca macrisul greu se prinde,am semanat si eu acum dar nu stiu daca o sa iasa!pamintul meu e cam arid,dar cine stie!am o prietena care are o gradina superba dar macrisul nu se face,poate ii place pamintul meu arid!si tot ea mi-a dat un sfat pe care am sa-l aplic:sa iau din semintele care deja se fac si sa-l semanam iar,vom incerca!!!
Am luat o data de la Real si nu prea a avut nici un gust!
Atita e bine ca mai tot timpul verii am din el!
Vai cu drag te invit la o supica !!!
O seara placuta Elena!
Măcrişul e foarte bun şi sănătos. Nu ştiam că se face şi supă...
RăspundețiȘtergereTe pup!!
Zenna,da se face si e foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereSe mai fac si sosuri linga fripturi...
Si eu te pup cu drag Zenna!
nu am mancat niciodata cred macris, dar am auzit des. eu azi am facut o supa cu multe legume si un pic de pui :). te pup!
RăspundețiȘtergereM-ai dat gata cu supele tale!
RăspundețiȘtergereMi-ai dat si cateva idei de mancare,deci multam!
Macrisul meu creste cuminte in gradina,dar e salbatic(e bun pentru supa si asa),iar leusteanul isi face de cap de ceva timp...a crescut mare si frumos.
Yayuya,incearca,o sa+ti placa cu siguranta,mai ales daca e din piata de la oameni!
RăspundețiȘtergereSi eu te pup si o zi placuta!
Angi,vai ce bine ca le ai acasa,sint si mai si!
RăspundețiȘtergereIncearca sa-ti pui de casa,nu stiu cum e cel salbatic!o fi sau nu bun!Informeazate!am sa incerc si eu sa vad ce e cu cel salbatic!
Ma bucur daca ti-am dat ideei!
Si eu preiau de aici de pe la voi,una alta!
Te pup Angi si o zi usoara!
Ft buna si
RăspundețiȘtergerearata tare bine...
Complimenti!!
Ce bine arata supa! Nu am incercat niciodata! Te pup Mariana!
RăspundețiȘtergereMuito obrigada pela sua visita!
RăspundețiȘtergereOs meus parabéns pelo seu blogue o qual já me tornei seguidora.
Beijinhos e um abraço de Portugal.
Flori,merita facuta macar o data si apoi veizi tu cum va place!
RăspundețiȘtergereE delicioasa,eu o fac si simbata am asa frumos macris in gradina ca ar fi pacat sa nu fac!
Vera:bine ai venit!Da e tare gustoasa!
RăspundețiȘtergereTe mai astept!
Pa,pa!
Multumesc de vizita!
Roma,bine ai venit!
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu tare mult!
Imbratisari din Romania!