miercuri, octombrie 06, 2010

Tusea: 1o remedii


Tusea este metoda prin care organismul elimina materiale straine sau secretii mucoase din plamani si gat si este un simptom comun atunci cand caile respiratorii devin foarte stramte. Tusea este cauzata in general de infectii, alergii, astm, schimbari ale vremii, inflamatia laringelui sau a faringelui si de fumat.




Iata cateva modalitati prin care poti trata tusea chiar la tine acasa.

1 Mananca o felie de lamaie pe care ai adaugat in prealabil putina sare si putin piper si repeta acest tratament ori de cate ori simti nevoia. Efectul este unul instantaneu.


2 Inghite o lingurita de miere amestecata cu un varf de cutit de piper alb. Folosirea de 3 ori pe zi, timp de 5 zile a acestui tratament va vindeca tusea.


3 Incearca sa mananci usturoi de doua ori pe saptamana. De obicei 3 catei de usturoi la o masa sunt suficienti.


4 Amesteca un varf de cutit de piper rusu cu aceeasi cantitate de ghimbir macinat, cu o lingurita de otet de mere, o lingura de miere si doua linguri de apa. Se consuma cate o lingurita din amestecul obtinut, ori de cate ori intervine tusea.


5 Daca vrei un sirop de tuse excelent, da pe cea mai fina razatoare o ceapa mica, stoarce-i sucul si apoi amesteca-l cu doua linguri de miere. Se consuma de trei ori pe zi. Chiar daca gustul este mai greu de suportat, rezultatele te vor multumi.

6 Toarna o lingura de maghiran uscat intr-o cana cu apa fierbinte, lasa la infuzat 15 minute, iar apoi consuma ceaiul cald. Se bea de trei ori pe zi.


7 In 300 ml de apa fierbinte adauga 5 picaturi de ulei esential de eucalipt si 5 picaturi de ulei esential de menta sau ienupar si inhaleaza aburul rezultat pentru aproximativ 7 minute, dupa care baga-te in pat intr-o camera calduroasa, dar bine aerisita in prealabil.


8 Mananca struguri in cantitati mari. Acestia actioneaza ca un expectorant asupra plamanilor si indeparteaza tusea. Daca doresti, poti face un suc de struguri in care sa adaugi o lingurita de miere.


9 Realizeaza un amestec din 3 linguri de ulei de masline incalzit (suportabil pentru piele) si o picatura de ulei esential se eucalipt. Maseaza pieptul cu acest amestec si apoi acopera-te cu o plapuma.


10 Maseaza zona din scobitura sternului timp de cel putin trei minute in sensul acelor de ceasornic. Repeta operatiunea de doua ori pe zi, timp de 10 zile.
text preluat; http://sanatate.acasa.ro

14 comentarii:

  1. Bine de stiut. le-am si salvat.
    Multumim ca ne tzii la curent.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianca,am vrut sa impusc doi iepuri deodata,unul ca poate foloseste la cineva care citeste aici si doi ca imi ramine si mie aici!
    Ma bucur Bianca!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozav de binevenit acest articol tinand cont ca deja suntem in plin sezon al racelilor.Am salvat si eu si iti multumesc!
    O sera placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria Mihalache,ce ma bucur ca e folositor,tocmai m-am gindit ca e sezonul tuselor,racelilor...
    Cu placere,vor mai urma si alte chestii utile si de folos...
    Te pup Maria!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper sa nu fie nevoie sa-ti recitesc postarea, hi, hi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bune sfaturi!
    Cautam ceva pentru copii,ca ei au mai des probleme si am gasit...STRUGURII + masajul.Sigur vor lua cu drag aceste ...remedii.

    RăspundețiȘtergere
  7. multe nu stian de aici! multumim! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Angi,e bine daca va fi de folos la o adica!
    Te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Zazuza,cu drag!bine ca e de folos !
    O zi buna draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  10. multumim pt ca ni le-ai impartasit si noua retetele,de multe ori sant mai eficace decat pastilele,un sfarsit de saptamana placut

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bune si de luat in seama remediile prezentate mai sus. O sa i le arat si sotului ca tot are o tuse urata zilele astea. Multumim, o zi buna, fata tuse de nici un fel! :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Cris,da da,sunt demne de luat in seama si ma bucur ca am postat la fix pt.sotul tau drag!
    Sanatate LUI si sa aibe grija de voi!
    Va pup pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Yaya6,bine ai venit,sigur ca sunt mai bune ca pastilele,mai sanatoase!
    Cu placere si ma bucur ca sunt utile!Vor urma si alte "chestii utile" asa ca te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.