luni, noiembrie 15, 2010

Leacuri babesti care pot face rau


Raceala, gripa, arsurile, durerile de spate sau de stomac isi gasesc vindecarea cu ajutorul leacurilor babesti. Medicii atrag insa atentia asupra acestor practici folosite fara o baza reala. Multe dintre aceste leacuri babesti pot duce la complicatii grave, precum infectii, arsuri sau intoxicatii.
Dureri de gat tratate cu gaz



In randul leacurilor miraculoase, cu care poti vindeca aproape orice afectiune, se numara si gazul. Batranii spun ca durerile de gat se vindeca cu gargara cu gaz. Total gresit, atentioneaza medicii. Pe langa faptul ca gazul este o substanta toxica pentru organism, acesta produce si arsuri puternice. Astfel, nu numai ca durerile de gat nu vor disparea, dar te vei pricopsi si cu arsuri pe faringe.

Ceaiul de soc produce lesin


In incercarea de a slabi si a avea o silueta de invidiat, doamnele apeleaza la tot felul de trucuri pentru a elimina kilogramele in plus. Unul dintre leacurile babesti intens folosite pentru slabit este si ceaiul de soc. Socul este un diuretic puternic si consumat in cantitati mari duce la deshidratare si lesin.

Arsuri de piele cu ventuze


Ventuzele sunt obiecte din sticla, transparente. Raceala, gripa sau durerile de spate dispar ca prin minune dupa o sedinta cu ventuze. Totusi aceste obiecte trebuie folosite cu moderatie si doar atunci cand se stie exact modul de utilizare. In caz contrar, pot provoca arsuri foarte grave.

Samburi de masline pentru dureri de stomac


Batranii spun ca durerile de stomac se trateaza cu samburi de masline. Medicii atentioneaza insa ca acest tratament babesc este foarte riscant. In stomac, samburii de masline se aduna, ca un sac de pietre. Astfel, samburii pot duce la ulcer si ocluzie intestinala.

Arsuri si degeraturi tratate cu varza


Tot din batrani se stie ca arsurile de piele se trateaza cu foi de varza murata. Varza murata insa agraveaza arsurile si duce la infectarea zonei. Printre leacurile babesti folosite la tratarea arsurile se numara si albusul de ou si baile cu sare grunjoasa. Aceste leacuri sunt insa total contraindicate. Nu numai ca nu au niciun efect asupra ranilor, ci chiar duc la infectii grave.

Arsuri tratate cu unt


Multe persoane cred ca untul este un remediu universal. Cu toate acestea, medicii nu recomanda folosirea untului pentru tratatea arsurilor. Chiar daca are un usor efect de calmare, in contact cu caldura pielii, untul se topeste si provoaca infectii grave.

Leacuri babesti pentru herpes


Herpesul este o alta afectiune pentru care exista numeroase leacuri babesti. Pasta de dinti, otetul sau lingura de lemn incinsa pe foc sunt doar cateva dintre leacurile folosite de batrani. Aceste substante nu numai ca agraveaza herpesul, dar duc si la complicatii grave.

Curatarea colonului cu leacuri babesti


Clismele cu apa cu lamaie, cafea sau alte laxative sunt folosite fara indicatiile clare ale unui medic specialist. Aceste proceduri pot avea insa urmari grave. Lezarea peretilor colonului, hemoragii, infectii, deshidratare sau anemie sunt doar cateva dintre consecintele folosirii nechibzuite a leacurilor babesti.

Ceaiul de musetel provoaca infectii


Ceaiul de musetel este folosit pentru numeroase afectiuni. Daca este folosit pentru curatatea ochilor, acesta poate provoca infectii. Ceaiul de musetel contine impuritati, care irita ochiul si arde corneea.

Leacuri babesti pentru curatarea urechilor


Ceara care se formeaza in urechi este foarte importanta. Protejeaza eleasticitatea timpanului, are rol antibacterian si pastreaza Ph-ul in limitele normale. Curatarea urchilor cu betisoare cu vata este indicat a se face o singura data pe saptamana, fara a patrunde insa in adancime.

Comprese cu sare si mamaliga fierbinte, leacuri babesti periculoase


Aceste comprese sunt printre cele mai cunoscute leacuri babesti. In acelasi timp sunt si cele mai periculoase, provocand arsuri foarte grave.

Sosetele cu otet produc intoxicatii


Folosite in special pentru tratarea racelilor asociate cu febra mare, sosetele imbibate cu alcool sau otet pot produce arsuri, iritatii si intoxicatii puternice. De asemenea, si masajul cu alcool poate produce leziuni ale vaselor de sange, nervilor si articulatiilor. Aceste tratamente pot produce congestionarea cailor respiratorii si chiar coma etilica, in cazul frectiilor cu alcool.

Uleiul incins in ureche sparge timpanul


Pentru durerile de ureche, batrani folosesc uleiul incins, care se toarna in ureche. Acest tratament poate provoca insa arsuri de gradul II si III in timpan. Pe langa faptul ca durerile se poti ntensifica si timpanul are de suferit, putand fi chiar spart.
Autor: Mihaela Rotaru/sursa text si poza:http://sanatate.acasa.ro/

15 comentarii:

  1. mi s-a facut rau! cum sa bei gaz?! oare de aici vine vorba aia cu "ce-ai, ma, ai baut gaz?!" :))?

    RăspundețiȘtergere
  2. Zazuza,da si mie!asta m-a determinat sa pun postarea de fata!am sa intreb si eu batrinii!Gaz???
    Ioy,ioy!

    RăspundețiȘtergere
  3. doua dintre lucrurile caremi-au marcat copilaria: badijonarea cu gaz, petrol lampant, si clisma! ma alerga mamaie la tara cu irigatorul, dupa ce mancam o tona de cirese cu samburi cu tot. alta solutie nu exista. iar faza cu gazul....bleahh, infasura coada lingurii cu tifon muiat in gaz si imi atingea amigdalele, dar trecea! nu am luat antibiotic! la ochi, toata lumea stie ca nu trebuie sa se umble decat cu solutie in stare de asepsie perfecta. foile de varza la degeraturi sunt de 5 stele!!! am avut asa ceva, la ultimele degete de la picioare. si a trecut cu varza.iar frunzele de hrean zdrobite sunt mana cereasca pentru articulatii inflamate. numai ca se tin 5-10 minute, mai mult timp irita. stii, leacurile astea sunt cam pe muchie de cutit, trebuie dozat foarte bine tratamentul. pentru arsuri... iar sunt stan patitul, am varsat pe mine ibricul cu cafea fierband. tot ce e piele de la genunchi in sus, se dusese! ce nu mi se daduse, ca sa folosesc! nimic,nimic n-am folosit in afara de campuri cu rivanol. mi-a spus medicul ca daca vreau sa creasca piele, in strat si aspect normal, trebuie sa evit alifii si creme. asa a fost, mi-a crescut piele normala. sunt situatii cand medicina traditionala face fata, sunt si cazuri cand nu este recomandata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-o amintesc pe matusa-mea incercand sa ma convinga sa ma "calce pe prag" cand am avut o entorsa...
    Ieri am mancat niste masline si ma gandeam sa inghit si samburii, ca cica ar face bine la stomac. Noroc ca m-am razgandit :)
    Interesanta postarea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta postarea , dar sa uitam ca medicina traditioanala a stat la baza sanatatii numai ca leacurile babesti au fost uitate si se folosesc acum dupa ureche, fiind la indemana orcui in plafar . Personal m-am vindecat cu produse naturioste pe baza de aloe vera dar nu am consumat in exces ci doaar in anumite cure care nu depasesc trei luni ssi care se incepe cu detoxifiere si apoi cu intarirea sistemului imunitar.Pentru mine plantele ssunt universul meu !

    RăspundețiȘtergere
  6. "Stafeta prieteniei" te asteapa la mine pe blog .

    RăspundețiȘtergere
  7. Dr.Lecter,multumesc mult de toate precizarile facute,sper de folos pentru cineva cu siguranta!Recunosc ca nu stiam de gaz!!!
    Dar daca te-ai facut bine fara antibiotice e OK!
    Te rog sa ne mai impartasesti oricind , orice daca e de folos!
    Multumesc inca o data!
    Toate bune si te mai astept cu interes aici la mine!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tetris:interesant ce spui si tu aici!
    Multumesc si te rog sa ne mai impartasesti orice in leg.su sanatatea!
    Te pup draga mea!Multumesc iar!

    RăspundețiȘtergere
  9. C. T. - eu una cred in leacuri babesti dar cu atentie marita,uite ca pot fi si mici chichite!
    Multumesc mult de precizari si te mai astept sa faci comentarii utile pentru noi care te citim!

    RăspundețiȘtergere
  10. Boscodina,cind am scris ultima oara o poveste(scris de mina?nu stiu dar ma voi gindi!)
    Multumesc de invitatie,eu as prefera sa stam de vorba!ar merge si am afla mai multe de noi!dar cum asta nu putem deocamdata vin in curind sa vad daca fac fata la povesti scrise!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Maria Mihalache,multumesc,am mai primit-o dar vin s-o iau cu mult drag(fara raspunsuri ca eu am mai primit-o!)oare pe tine nu te-am nominalizat???Of,of!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tzzumbi,da,da sigur,!mai invatam cite ceva,mai ne ferim de cele rele!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.