miercuri, februarie 10, 2010

Internetul bata-l norocu ! Seria I




Am mentionat si in postarea anterioara cea cu cele 1o porunci, ca nu e o leapsa, nici aceasta postare nu va fi o leapsa!e clar nu ???

Cum am inceput eu intr-ale netului?intimplare hazlie?sau nu?
Omul invata de multe ori de nevoie si eu cum aveam nevoie trebuia sa incep o data!Si am inceput!

Internetul... nu stiam eu cu ce se maninca,stiam doar sa-l folosesc la serviciu si sa mai joc mai pe ascuns niste jocuri si cam atit .
Acasa nu aveam internet instalat, computerul era plecat la studii si intimplarea face ca R... sa plece departe si trebuia sa pot comunica cu ea, telefonia era destul de costisitoare sa o folosesti zilnic,zeci de minute pe zi!

Soseste acasa coputerul si a doua zi persoana pleaca departe, mi se da pe o bucatica de hirtie adresa de e-mail si de messenger,ma gindeam eu cum s-or folosi astea singure???atit si nimic mai mult!

Ramin dezorientata, dar pusa pe treaba, adica rezolv a doua zi instalarea internetului si reusesc datorita unui tinar care a inteles ca e de graba si contract facut rapid, platit si a doua zi programata pentru instalare, ma invoiesc de la servici si astept baietii de la cablu sa vina sa mi-l instaleze, vin la ora stabilita si iute e gata, eu le spun ca sa mai ramana sa ma instruiasca si le povestesc situatia, ei politicos imi spun ca nu pot ramine ca au mult de lucru si sint tare presati de timp!

Uf!ziceam eu in sinea mea ce ma fac? si ma uitam la computer dar el nu mergea singur...al meu sot nu stia nici el nimic...dar eu trebuia sa rezolv asta si cit de repede ca trebuia sa ma intorc la serviciu. Ei, cum sa fac, Mariana? ma intrebam eu si deodata sun un nepot care si el era in timpul serviciului, imi spune ca vine in 1o minute si a venit... ii spun ce stiu eu vis-a-vis de internet si ca am doua adrese ale mele si cam atit! se rezolva repede si il mai rog sa ma invete sa citesc ziare etc,etc... si o face baiatul asta a durat 1o minute si apoi pleaca si eu si el fiecare la suljbele lui!

Dar imi puneam intrebarea o sa stiu vreodata sa-l folosesc cit de cit?

Apoi de a doua zi am vorbit pe mess, m-a ghidat sa preiau poze pe mess, apoi navigam,navigam desi ma presa si timpul dar dormeam putin si ma achitam de treburile de zi cu zi si incet incet cu pasi mici...
Eram asa bucuroasa ca pot vorbi vrute si nevrute asa departe si fara sa ne uitam la ceas ca se contorizeaza convorbirile!
Navigind am accesat harta orasului unde era plecata cu treburi si localizam locul unde locuia si unde muncea incit a ramas surprinsa cind i-am spus amanunte de orasul unde era uf eram asa bucuroasa ca nici nu va pot spune !

Asta doar cu 1o minute de instruire!

Bine sa nu va imaginati ca stiu multe lucruri dar incetuc,incetuc ma descurc cit e nevoie, bineinteles ca nu vreau sa ma plafonez, dar acum stiu putin cu ce se maninca internetul!nu stiu cum necum dar nu ma satur de el!

Poate mai incolo alte patanii legate de mici chichite pe net!

Voi cum ati inceput intrale netului?Ne este o leapsa nici o tema de casa asa doar o simpla intrebare daca vreti scrieti si voi sa ne amuzam impreuna!

Navigare buna va doresc si sa fiti buni si iubiti!

24 de comentarii:

  1. Inceputurile,asa-i?:))
    Unde scriem:la tine sau la fiecare in blog?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare la casa lui!hi,hi!asa-i mai fain!
    Esti o scumpa!ti s-a mai spus?

    RăspundețiȘtergere
  3. Despre inceputuri o sa scriu la mine pe blog zilele astea...
    ei ,nu stiu exact cand a inceput la tine,cu cati ani in urma dar vad ca te descurci foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tasha draga!glumesti?
    A inceput in 2oo7!vor fi 3 ani in vara!dar bloguletul asta simplut va implini 1 anisor tot in vara!
    Vai ce mult mai am de invatat!Mult,mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. tare interesant blogul tau.l-am pus la listuta mea cu favorite.tine-o to asa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ei bine, eu o să-ți scriu ție, aici: și eu sunt destul de bătrână pe net, mai concret de prin anii 97-98 așa, când m-am angajat pentru prima dată.
    În 2000 am învățat să lucrez pe calculator bine bine, adică programe, power point, excell, etc. Asta pentru că îmi trebuia la serviciu, dar până atunci, doar navigare după toate aiurelile de la vremea aia...sau jucam solitaire. Acum îmi bat capul cu niște programe de grafică, uneori cu photoshop cu care nu am reușit încă să fac minunile pe care le doresc, dar totul e așa, for fun! Am ajuns să servesc atâta internet și calculator pe zi încât al meu soț mi-a promis că mă sabotează și taie cablul sau întrerupe curentul electric dacă nu mă culc înainte de 3 dimineața! Trebuie să iau măsuri de dezintoxicare, poate se gândește al meu la vreun concediu, așa...zic și eu. O seară bună Mariana!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sarah,multumesc frumos,este o bucurie ca mai trecut in lista ta,si eu am sa te lipesc acolo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Marinela,atunci eu nu stiu nimic fata de tine,dar nu ma impiedica sa stau mult pe net!
    Esti tare simpatica cu statul pe calculator!!!
    Acum o perioada sint doar singura la el apoi va fi ocupat si eu doar asa mai rarut din pacate!Leptopul s+a stricat si asa ca sintem 2 pers.pe calc.si eu doar asa mai rarut,eu cedez!de,o sa veizi si tu cum e cind scumpa ta va creste mai mare!
    Eu am norocul ca al meu sot nu serveste deloc calculator,doar tv.ziare,carti!Mai la inceput incercam sa-l ademenesc,sa-l conving sa-l adopte,dar in zadar.Am tot insistat dar nimic!Acum drapt sa-ti spun nici nu ma supar deloc,il mai informez eu cu una alta de pe net si atit!
    Ar mai fi multe de zis dar nu te plictisesc!
    Te pup si te mai astept cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu ma simt cand navighez pe net ca un copil ce invata sa scrie...usor pentru cei mari,greu pentru cei mici!Eu sunt micuta!:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Angi si eu la fel ca tine!Nu ai citit ce a zis Marinela!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu intram pe un site de arta, acum nu mai este sau s-a mutat si nu-l gasesc, era simplu, nu se puteau posta decat fotografii mici, dar era ceva. Blogul meu e de azi primavara, de prin mai, dar m-am obisnuit si cand am timp ma relaxez navigand pin blogosfera. Multumesc pentru vizita, o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mariana , daaaa...mi s-o mai spus , de nenumarate ori...hehehehe...in diverse si multiple moduri....:))))
    No,deci merg la mine acasa si scriu....corect!:)
    Incerc poate maine , daca nu uit-am o mare problema cu uitarea-pana nu ne taie ai mei cordonul catre internet!:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ana Maria cu draggg poti si aici sa scrii sa fiu bine inteleasa DA?chiar as fi onorata!
    Dar ziceam ca voi toate aveti farmecul vostru pe care eu nu-l am!tu aici la mine faci ce vrei si sa stii ca eu nu-ti limitez sederea pe bloguri ca aia ai tai!sa le spui Rusinica!
    Dar sa stii ca la mine nu era internet in fiecare birou,doar la cont.sef care habar nu avea de asa ceva era pus degeaba!!!
    Noi aveam doar programe pt.slujba si citeva jocuri care si alea le jucam pe ascuns sau cind eram of.de serviciu!ha,ha eu ii mai pacaleam si jucam ce naiba...te ŢUK !

    RăspundețiȘtergere
  14. Ooooo....da' nu-i nici un bai , Mariana...lasa ca scriu io..si io-te ca mai bine ca am scris la mine....ca am facut o postare lunga cat o zi de post negru....Hehehehehe....:))

    RăspundețiȘtergere
  15. Va multumesc mult pentru semnarea petitiei pentru teatrul "Tony Bulandra". Dupa completarea acelui formular, mai trebuie doar aprobata semnarea prin mail-ul pe care-l veti primi de la site-ul ce gazduieste petitia.
    Orice timp acordat culturii nu este pierdut, el ne va imbogati mintea si sufletul.

    Cu stima,
    Terra Radu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Terra - inca m+am repezit sa semnez!da,da si apoi am frunzarit in mare graba blogul tau care mi+a placut si mai revin!
    Da stiu ca vine e-mail !!!
    Esti o draguta asa este!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai vazut filmuletul "Fata galbena care rade". E haios tare. Bine noi sa zicem ca mai stiam ceva. Daca vrei sa-l vezi eu l-am postat http://mihaeladr.blogspot.com/2010/03/calculatorul.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu prea ma uit la filme,rar de tot si cind mi se recomanda...hai ca vin sa vad despre ce e vorba!
    Daca e haios vin!

    RăspundețiȘtergere
  19. Am fost Mihaela si nu am gasit!
    Vrei sa fii mai explicita unde-l gasesc???

    RăspundețiȘtergere
  20. Mihaela,l-am viyionat,e tare haios.
    La mine a mers mai repede si eram singura,ha,ha,trebuia sa ma misc repede ca sa pot comunica cu "Rev" care era in State!!!
    Veizi ca ti-am scris si la tine,si nu e ceva in regula la comentarii ca nu a mers comentariul meu!Seteaza din nou comentariile!Sau ma rog daca vrei!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc. Le-am setat din nou, sper sa mearga acum. Si eu am dat si mai dau cu "capul" la capitolul asta pentru ca si eu ma descurc singura si ce mai prind pe ici pe colo cate ceva sau mai intreb cand chiar nu reusesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cu placere Mihaela!
    O si eu am multe,multe sa mai invat!
    Asta este ce mai!Nu esti singura care mai are de prins cite ceva!
    O Zi buna Mihaela!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.