miercuri, mai 26, 2010
Piept la cuptor !
Tot din seria "carne" am facut o friptura la cuptor din piept de porc(stiti voi din aceea cu putina grasime - am optat pentru friptura asta pentru ca am dat peste piept foarte carnos)si pentru ca nu am facut cam de multisor asa ceva!
Am cumparat doua pungi a cite 2o felii(o punga am pus-o la congelat!!!)!
Feliate grosute asa am si dorit ca sa ramina ceva cind e gata,el pieptul scade destul!
Asa ca 2o felii le-am asezat direct in tava unsa cu f.putin ulei de masline asa frumos ca in armata si le-am pensulat cu un amestec din:sare de mare,secretul gustului,boia,boia iute,piper negru,usturoi dat pe raz.mica dar si din acela verde proaspat,ceapa verde,putin busuioc si deci am uns frumos feliile asezate precum soldatii apoi iar felii de piept de porc si iar unse si deasupre si intre straturi am presarat ceapa verde,usturoi verde,un morcov mic,un strop de gulie, morcov,ardei rosu si marar verde,dar din toate doar putin!asa pentru aroma si sa arate bine!!!asa...si astea fiind facute(era seara)al acoperit cu un prosop curat si le-am dat la rece pina dimineata cind aveam deja supa de carne tocmai gata am pus cam o cana de supa si da-i cu tava la cuptor acoperita etans cu folie de staniol!a stat acolo cam 2 ore la foc mic de tot!cu o juma de ora am scos staniolul si sa rumenit exact cit trebuia!
Ce sa va mai spun ca a iesit o minunatie de friptura!!!am servit-o numai cu salata de primavara!era prea consistent meniul si ...
Priviti si pozele de mai sus!
Arata bine???
Sa fiti veseli si sanatosi!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata foarte binr! :D
RăspundețiȘtergeresuper arata, imi ploua in gura! numai retete apetisante ai :-*
RăspundețiȘtergereArata apetisant, Mariana! Si eu am luat asa ceva, foarte bun si proaspat, dar vreau sa fac maine o mancare cu varza dulce, la cuptor, si cu mult marar. Dar si ideea ta este foarte buna! Necazul e ca eu fac foarte rar sortimentul acesta de carne si meniul a fost fixat de cobaii mei culinari si nu-l pot contesta... Felicitari!
RăspundețiȘtergereAna Maria:da?ma bucur!
RăspundețiȘtergereSa ai o zi buna!
Anca,da arata bine si e si gustos de numa numa!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
O zi plina de bucurii!
Elena,da se poate si asa,trebuie sa fie gustos.Si eu fac foarte rar,dar acum mi-a tras cu achiul ca era carnos pieptul!
RăspundețiȘtergerePoi asa este tinem cont de familion!De nu e pe gustul lor ce facem?nu se mai maninca...
Multumesc Elena si o zi placuta!
Arata super!
RăspundețiȘtergereUn plat qui semble savoureux.
RăspundețiȘtergereJ'aime beaucoup.
A bientôt.
Nadji,da foarete savuros merita facut!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita!
O zi frumoasa!
Denisia,multumesc!O zi excelenta!
RăspundețiȘtergereia uite ce idee! noi faceam simplu, doar piept cu sare, chimen si piper in punga magica. dar cred ca e o nebunie asa cum faci tu! plus ca te scuteste de prepararea ulterioara a garniturii ;))
RăspundețiȘtergereZazuza,da,da e tare bun,se poate servi si rece cu brinzeturi,ceapa verde etc...
RăspundețiȘtergereE totusi trebuie garnitura (desi e consistent)eu nu am facut garnitura ca asa voiam!
Daca vrei si garnitura sa fie 2 in 1 , atunci pui mai multe legume si ce preferi!
Te pup si bafta la examen!
MMm ce bine arata pieptul la tava., Eu sunt obisnuita sa il fac la gratar..afara deobicei.
RăspundețiȘtergereBianca,eu il fac rar dar e f.bun!pa,pa
RăspundețiȘtergere