supa de cirese nu fac decit rar supa de visine,dar cum am primit multe cirese am zis hai sa fac si am facut,a fost buna!
Iata cum:
Ciresele le-am fiert ,cu puțin zahar,un strop de sare,un plic de zahar vanilat,praf de scortisoara - separat într-o cana am pus putina faina cu 3 gălbenușe de ou,lapte,smântână si am omogenizat bine,bine,când a fiert puțin creșele am turnat din oala cu un polonic zeama fierbinte peste amalgamul făcut si am turnat in oala amestecând,am lăsat sa mai fiearbă preț de 1o minute si gata!
Al meu soț a lăudat-o!
Eu zic ca merge rar ca e ușoara!
Sa fiti sănătoși si darnici!
wow, supa de cirese? chiar n-am mai auzit de asa ceva pana acum :-))) arata bine, oricum
RăspundețiȘtergereIoana,ma gândeam ca dacă fac(rar de tot)supa de vișine de ce ne?
RăspundețiȘtergereTe pup!
e prima data cand "aud" de asa ceva.
RăspundețiȘtergereDe supa de visine am auzit si eu dar de gatit, n-am gatit niciodata.
RăspundețiȘtergereCred ca e foarte gustoasa.
çok değişik bir tarif ellerine sağlık
RăspundețiȘtergereO varietate de reţete în mâinile de sănătate
eu imi amintesc de cand eram copil ca bunica mea ne facea ceva asemanator. Punea visinele/ciresele la fiert intr-o oala mare cu apa si zahar si dupa ceva timp adauga niste faina dizolvata in apa asa se ingroase. Noi o numeam chisalnita dar s-ar putea sa die ceva tipic moldovenesc :D Era o bunatate ..din pacate nu o pot face ca prin vestul europei nu s-a auzit de visine.
RăspundețiȘtergereLaura:Interesant mod de supa de visine,trebuie sa fi fost buna!
RăspundețiȘtergerePe acolo la tine nu s-a auzit de visine???
Ce pacat!
Eu fac foarte des supe de fructe,care depind de sezon,dar fac si supe cu un amestec cat mai variat de fructe,mai ales vara pentru ca sunt tare bune mai ales daca las supa sa se raceasca,apoi o mai var in frigider cateva ore,apoi e un deliciu.Toti ai casei mananca cu placere.
RăspundețiȘtergereImi ingadui sa-ti dau un sfat: in loc de faina,ou,lapte,incearca sa faci un amestec dint-un pachet de pudinca de vanilie amestecat bine bine cu 300 ml lapte(sau chiar apa)rece,adaugand-o cand sunt fierte fructele.E tere bun si asa!
Si inca un amanunt,cand fierb fructele adauga si un manunchi de patrunjel proaspat,pentru aroma.
De asta chiar nu am auzit pana acuma!
RăspundețiȘtergereNu e compot? :)
Angi,nu prea fac nici supa de vișine!asta am facut-o prima oara!
RăspundețiȘtergereDa mai pun in loc de faina budinca de vanilie dar si gălbenușuri si smântână!
Mulțumesc de sfat,e bine sa primim sfaturi mai schimbam una alta!
Patrunjel?da? o fi bun!am sa încerc!
Te pup si un plăcut sfârșit de săptămână!
Cora,nu e compot!are galbenu-suri si smântână!
RăspundețiȘtergereTe pup si week-end plăcut!
Veronica scumpa:e ca si supa de vișine dar eu am avut multe cerise si am încercat prima oara!
RăspundețiȘtergereTe pup si week-end plăcut!