joi, iulie 15, 2010
Visine pentru prajituri
Vișine pentru iarna eu pun in cantități mari,întotdeauna la fel si nu mi s-au stricat niciodată!Mai am si acum de anul trecut!
Este o rețeta la rece.Vișinele spălate bine,bine de tot ,am scos sâmburi si într-o oala curata smaltuita,in care nu fac mâncare niciodată(o folosesc la compoturi si gemui),le pun deci de simburite,peste ele adaug zaharul,amestec bine,bine,acopăr cu o folie si o pun la frigider cam o zi jumătate,intre timp o amestec de câteva ori in asa fel sa fie zaharul topit de tot.
Va rog cine nu a facut asa vișinele pentru prăjitură,desert uri sa nu fie zgârcită la zahar;
Eu am avut intr-o tura 5 kg.vișine am pus 4 kg. si ceva zahar,eu deja o fac de zeci de ani si nu mai cântăresc zaharul!
Înainte cu 2 - 3 ore de a le pune la borcan,am pus o jumătate de praf conservant dizolvat într-o cana de porțelan cu sucul format de la vișine,iar amestecat bine,bine!
Nu mai pun conservant,decât dacă am suspiciuni la vișine...
Borcanele spălate si uscate complet trebuiesc umplute si apoi pus capacul bine strâns!
Siropul format nu trebuie pus tot in asa fel veți avea si sirop de vișine!
Dacă puneți zahar destul nu se strica!
Foarte bun mod de a pune vișine pentru diferite desert uri...
Poze la borcane nu am...aparatul este plecat...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pai ai rabdare, Mariana. Eu le scot samburii si le bag direct in congelator, nu mai stau sa le mai bibilesc.
RăspundețiȘtergereAlexandra,pun si eu la congelator pentru supe si so-suri(puține doar până la Crăciun-atunci are locul rezervat "porcul")
RăspundețiȘtergereDar pentru prăjitură sau alte desert-uri numai asa fac-are o alta textura vișina decât cea congelata!nu lasă zeama aia searbada,iar pe astea le las intro strecuratoare si le presez puțin!
te rog încearcă si tu merita crede-ma!
J'ai fait de la gelée de cerises qui est très bonne.
RăspundețiȘtergereUn gâteau de cerises, c'est toujours très bon.
A bientôt.
Acum nu mai am visine, dar am sa tin minte pentru anul viitor.Si da, cred ca ai dreptate, plus ca imi lasa loc in congelator pentru alte chestii.
RăspundețiȘtergerenu-si schimba culoarea? eu as vrea sa fac cirese confiate,coji de potocala confiate,trebuie sa caut reteta,sunt mai aspectoase ca jeleurile sau gelatina facute de noi,cand le asezi pe ecleri sau savarine,imi plac tare mult
RăspundețiȘtergereNadji draga mea:sunt vișine!Da ar fi bun un tort cu vișine!~dar cine sa-l faca???
RăspundețiȘtergereTe pup și te mai aștept!
Alexandra:nu mai sunt vișine?poate!
RăspundețiȘtergereEu le-am făcut cam de doua sapt.!
Sigur,dar sa nu uiți,poate iți reamintesc eu la anul!OK?
Sigur ca da!vei vedea cum vor iesi prajiturile cu astfel de visine,garantez ca vei fi multumita!da si mai mult loc in congelator!
o SEARA BUNA!
Doinitza,nu deloc,acuma depinde si de vișine cit sunt de coapte!nu trebuie alese prea acrișoare!
RăspundețiȘtergereConfiate?O dar e atâta migăleala cu ele,după mine nu merita!dacă tot vrei confiate mai bine cumperi!Eu aveam nevoie nu de mult de prune uscate si confiate si am cumpărat si au fost delicioase!
Uite am postat pentru tine draga Doinitza,un exemplu de conifere,poate iți va fi utila rețeta sau poate mai vrea si altcineva!
Noapte buna draga mea!