marți, august 24, 2010
Aripi delicioase!
Aceasta reteta gustoasa am invatat-o de la "Mami",eram in scoala generala si cind o vedeam ca face aripi ziceam in gind ca niciodata nu o voi face si eu,dar uite ca o fac foarte des si place la toata lumea!Mi se parea atunci ca e foarte greu sa decupezi carnea de pe aripa(partea mai bogata in carne)si sa o tragi in afara osului,e nu e greu deloc!
Va rog sa nu rideti dar eu fac trei feluri din aripi:
1.partea bogata in carne o fac la cuptor,
2.partea de aripa din mijloc,fac o mincarica scazuta,
3.partea din virful aripi o mincarica pentru cateii mei!
Deci trei feluri din aproximativ 1,5 kg.aripi!
Dar sa facem aripi la cuptor:
Aripile spalate si scurse de apa le tai in trei si ma ocup de decuparea de linga os:tai in jurul osului cu grija pina spre capat si trag in afara osului,le spal din nou le sterg cu servetele de bucatarie,atita tot,apoi pregatesc un amestec de ulei de masline,boia,piper,sare de mare, 1 - 2 catei de usturoi dat pe razatoare mica,cu acest amestec ung bine toate aripile si le dau la frigider citeva ore sau de seara pina dimineata...
Intr-o tava de aragaz pun hirtie de copt si asez aripile care au stat la macerat(mie imi incap pina la 1,3 - 1,5 kg.de aripi dar numai partea mai bogata in carne!dupa aproximativ 45 min le intorc fiecare si pe partea opusa!si le mai tin pina devin auri si sint gata!
O grozavie fripturica asta!Se pot servi cu diferite garnituri!si se pot folosi in loc de mezelui la mic dejun sau cina!
2.Al doilea fel din aripi partea de mijloc se face o mincarica scazuta:se trage carnea in putin unt,se scoate si se trage si ceapa usor,1 catel de usturoi, ardei, rosii, ,ciuperci,morcov,verdeata,condimentate putin si pus aripile care au fost trese si ele putin se toarna supa de carne am avut eu dar si cu putina apa calda si se lasa la foc pina sunt gata!le-am servit cu piure de cartofi!
Nu-i asa ca e si spornic!!!
Si virful aripilor cum ziceam mai sus,facem o mincarica cu ce am la cateii(la cateii sotul e sef,in cratitele ciinilor si dupa ce am terminat de mincat!)(stiu nu prea e voie oase de pui dar ai mei s-au obisnuit si papa pe rupte)
Partea asta e pentru cateii mei dragi!
Sa va fie bine mereu!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Inca de cand am citit titlul am inceput sa salivez :) Arata super!
RăspundețiȘtergerehihi, pai si cateii trebuie sa manance ceva delicios, nu :)?
RăspundețiȘtergerearata super bine.....o reteta care placde tuturor...pupici
RăspundețiȘtergereTetris,te invit la o tava de aripi...garantez ca nu o sa-ți para râu!
RăspundețiȘtergereMulțumesc.,te pup și o seara buna!
Zazuza,sigur ca da mai ales ca merita...daca si politicieni si-ar face treaba lor asa ca si catei mei...departe am ajunge!hi,hi!
RăspundețiȘtergereAli,da,da place,place!
RăspundețiȘtergereTe pup si o seara placuta!
Foarte bine arata!!!
RăspundețiȘtergereEu de ceva timp am inceput sa fac aripi ca inainte...sa nu le vad:)
Si fac la gratar. Atat
Și băieții mei mănâncă aripioare făcute...oricum,așa că mi-ai dat o idee bună.
RăspundețiȘtergereTare bine arată fiecare fel!
Bianca,multumesc!pa,pa!
RăspundețiȘtergereAngi,fale asa intoarse la cuptor,un deliciu de te lingi pe degete!
RăspundețiȘtergerequeste coscette di pollo sono veramente deliziose e invitanti! buonissime da sganocchiarle tutte!
RăspundețiȘtergereils sont très appétissants et bien savoureux, j'en salive
RăspundețiȘtergerebonne journée
Luky,multumesc de vizita si de apreciere la adresa aripilor!Merita facute!
RăspundețiȘtergereTe mai astept cu drag!
Fimere,multumesc,da sint grozave,poate faci si tu!
RăspundețiȘtergereTe pup!