luni, august 30, 2010
Fasole verde pentru iarna!
<
O rețetă foarte gustoasa,pe care o am invatat-o de la "mami"!E un mod de a conserva fasolea verde ,grozav!Va invit sa o faceți ca nu veți regreta!
Eu deja o fac la ochi,dacă interesează pe cineva iată orientativ si cantități.
3 kg.fasole verde,
3 kg.roșii,
2 kg.ceapa,
4 leg.frunze de patrunjel,
1 leg.frunze de telina(nu e obligatoriu),
sare,
puțin piper,
1/2 l. ulei de buna calitate!
Trebuie urmați câțiva pași:
Se pregătesc toate si apoi se asamblează.
Fasolea verde(sa fie cruda fără ate)se spală se rupe cit de mare doriți,
Roșiile se decojesc,se taie mărunt,si ceapa la fel!
Frunzele de patrungel si țelină(nu e obligatoriu sa puneți dacă nu va place,dar atunci mai folosiți o legătură de frunze de patrunjel)tăiate mărunt dar fără cozi!
Într-o cratiță sau oala mai mare punem un strat de fasole,apoi unul de ceapa,apoi unul de roșii,un strat de verdeață,sare,piper(numai dacă doriți),iar strat de fasole verde,ceapa,roșii,verdeață,sare si tot asa,ultimul strat sa fie fasolea verde!
De reținut: FĂRĂ STROP DE APA!!!!!!!!
Inainte de a pune oala la fiert turnam uleiul!
Fierbem la foc potrivit spre redus când începe tare sa fiarbă;si fierbem până ce e fiarta fasolea verde!
Foarte important: NU AMESTECAM DELOC IN OALA CI O SCUTURAM(O MIȘCAM ENERGIC ÎN MÂINI) ROTATIV(SPER SA MA EXPRIM BINE CA SA ÎNȚELEGEȚI)
Înainte cu 1/2 ora scoateți din zeama formata,intr-o ceașcă de porțelan si dizolvați bine un pliculeț cu conservant(eu pun doar jumătate de pliculeț)!
Si gata fasolea verde pentru iarna,un deliciu!
Pregătite o data borcanele,curate si uscate,așezam lame de cuțit,turnam fasolea verde deja gata,le punem capacele sau le legam cu trei straturi de celofan;si la punem la dust cald până se răcesc complet(intre paturi sau ce vreți voi!
Încercați va rog,ca o sa ma pomeniți mereu!
Se poate iarna prepara sub forma de supa,ciobita,scăzută sau asa ca atare de post!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte interesanta metoda, eu stiam de varianta in care se ia fasolea si se baga in congelator! Dar varianta ta pare mult mai gustoasa, cu ceva mai multa munca, dar aproape gata preparata :)
RăspundețiȘtergereKadia,nu ,nu te rog,nu la congelator!!!!!!
RăspundețiȘtergereNu se poate compara!!!
Daca sinteti amatori de fasole verde,te rog s-o incerci!e foarte gustoasa;am dat reteta la o suta de oameni si au fost extrem de multumiti!
Da,e putina munca da nu peste masura!
Kadia ,emana un miros asa placut de cum incepe sa fiarba!
Da cam gata preparata!
E,ce zici?o faci?
Vai Marianna! aratá grozav de gustoasá :-) ce bun va fi la iarná :-)
RăspundețiȘtergereFoarte harnicá esti :-)Felicitárii!
Puszi Ildi :-)
Ildiko,esti o draguta mereu!
RăspundețiȘtergereAs face mai multe daca ziua ar fi de 48 ore!hi,hi!
Te pup si noapte buna!
foarte buna....imi aduc aminte ca asa facea si mama pe timpuri cand eram acasa....pupici
RăspundețiȘtergereCum sa fie rea ..cu ceapa si rosii...ii da o aroma super. Eu nu prea fac conserve dar parca imi vine sa fac putin din fasolea asta.
RăspundețiȘtergeresalutari si o saptamana buna!
Alialexa,da asa este!
RăspundețiȘtergereO zi plăcută!
Nicoleta,e foarte buna!Încearcă măcar jumate de porție!Nici eu nu mai pun multe conserve,dar asta o pun!
RăspundețiȘtergereTe pup si o zi buna!
Chiar ca faina reteta,par tare gustoase iti da chef sa le faci. Pacat ca la mine fasolea asta nu e la fel ca cea de acasa. Te imbratisez
RăspundețiȘtergerewow, ce bun trebuie sa fie! nici eu nu stiam metoda asta, dar suna delicios!
RăspundețiȘtergereYafa,da!Pot sa-ti trimit borcanul mare?fac eu alta,mai ales ca e bio!
RăspundețiȘtergereO zi placuta!
Zazuza,te rog încearcă-o!merita!altfel nu as insista!
RăspundețiȘtergereO zi minunata si te pup!
Pfuai , Marienushule...pe bune daca am mai auzit de reteta asta delicioasa!
RăspundețiȘtergereDeci se poate refolosi la orice alt tip de mancare?Mie una mi s-a parut ca reteta in sine este o mancare gustoasa!
te pup!
Ana Maria,da e si o mâncare de sine stătătoare!se poate adăuga si smântâna!
RăspundețiȘtergereO recomand cu drag ca merita!
Te pup si eu!O zi buna!