

Azi m-am trezit după amiaza ca primesc de la dragii noștrii nași o lădița de 1o kg.cirese!!!
Minunate si proaspăt culese,ah ce bucurie,o splendoare de cerise:mari,mari si cărnoase!
Pacat ca pozele făcute de mine nu sunt reușite asa ca si cireașele primite...
Va rog sa va serviți si voi si sa citiți despre aceste minunate fructe!poate e mai la îndemâna sa citiți si sa va reamintiți despre binefacerile acestui fruct minunat ...
Despre cirese, n-ar fi rau sa afli de ce ar trebui sa-ti faci provizii. Pe langa faptul ca au un gust inegalabil, ciresele fac parte din lista alimentelor capabile sa vindece.
Daca iei in considerare abundenta de nutrienti, ciresele au un continut caloric relativ mic. In plus, ele lupta cu inflamatiile si chiar cancerul, conform MSN. Testele de laborator au aratat ca doi compusi continuti de cirese inhiba evolutia tumorilor si chiar determina celulele canceroase sa se "sinucida".
Ciresele fac parte din grupul fructelor cu proprietati antivirale si antibacteriene. Antocianina, un alt compus care se gaseste in cirese, are capacitatea de a scadea nivelul de acid uric din sange, eliminand cauzele multor boli. Cercetatorii sunt de parere ca tot antocianina reduce si riscul de cancer de colon.
Toate aceste substante actioneaza ca si un ibrupofen natural, reducand inflamatiile si ameliorand durerea. Consumul lor regulat duce la scaderea riscului de atac de cord si cerebral.
In medicina chineza, ciresele sunt folosite ca si remediu pentru guta, artrita, reumatism, dar si anemie, pentru continutul lor mare de fier.
Incearca sa mananci o portie de cirese zilnic cand e sezonul lor, avand grija sa-ti faci provizii si la congelator. Astfel pastrate, ciresele isi pastreaza 100% din proprietati, putand garnisi intotdeauna un iaurt sau o prajitura.
Ciresele contin o cantitate semnificativa de melatonina, un hormon cu efect direct asupra calitatii somnului, care coordoneaza ritmul somnului de veghe.
Astfel, ciresele devin cel mai bun prieten al insomniacilor de primavara.
Cercetatorii din Texas au descoperit ca simpla tarta cu cirese are un efect benefic asupra imbunatatirii calitatii somnului. Continutul de melatonina scade odata cu timpul si, cele mai afectate sunt persoanele in varsta, informeaza Naturalnews.com.
Melatonina nu poate fi administrata insa fara sfatul medicului. Excesele produc efecte adverse, iar cei care nu respecta o parere avizata pot avea grave insomnii, cosmaruri si se vor simti obositi.
Medicii recomanda fructele si alimentele sanatoase pentru fiecare masa. Astfel, organismul isi va face rezervele proprii de melatonina, fara a exista riscul exceselor.
Pe langa efectul de somnifer, ciresele mai actioneaza si asupra tenului. Astfel inflamatiile de la nivelul pielii, aparute odata cu varsta, dispar dupa o cura de cirese.
Medicii le recomanda in special persoanelor intre 30 si 40 de ani sa nu evite consumul de fructe si sa se bucure de multiplele lor efecte, mai ales ca pot fi consumate in orice forma: suc, prajitura, naturale sau in salate.
Ciresele intarzie imbatranirea, afirma specialistii, care recomanda consumarea lor in aceasta perioada a anului.
Foarte bogate in potasiu (250mg/100g), calciu (17mg/100) si minerale (fier, cupru), ciresele au peste 70 la suta apa, ceea ce ne permite sa mancam oricate vrem, fara sa ne ingrasam.
100 de grame de fructe au numai 68 de calorii, afirma medicii citati de Romantica. Cozile de cirese nu trebuie aruncate, pentru ca ceaiul din cozi de cirese este benefic pentru curatarea rinichilor si a aparatului urinar de reziduurile toxice si bacterii.
Ciresele anihileaza efectele negative ale radicalilor liberi datorita antioxidantilor, intarziind aparitia imbatranirii. Sucul de cirese are un puternic rol antibacterian, neutralizand bacteriile care ataca smaltul dintilor si care formeaza placa dentara.
Cura de cirese se recomanda hepaticilor, carora le regleaza functionarea ficatului, persoanelor demineralizate, celor cu afectiuni biliare, celor cu stari avansate de oboseala, anemicilor, copiilor cu deficiente de crestere, celor cu afectiuni nervoase, pentru ca medicina moderna recunoaste efectul sedativ al acestui fruct remarcabil.
Ciresele pot fi folosite si ca ajutor pentru tenurile uscate si obosite. Se curata de samburi o mana de cirese si se dau prin mixer, dupa care se aplica pe fata si se pastreaza 20 de minute. Masca se clateste cu apa plata sau minerala.
Chiar si durerile de cap pot disparea, daca aplicati pe frunte o cataplasma cu cirese presate.
sursa:www.ziare.com/articole/cirese