joi, iunie 17, 2010

Cirese...cirese





Azi m-am trezit după amiaza ca primesc de la dragii noștrii nași o lădița de 1o kg.cirese!!!
Minunate si proaspăt culese,ah ce bucurie,o splendoare de cerise:mari,mari si cărnoase!
Pacat ca pozele făcute de mine nu sunt reușite asa ca si cireașele primite...
Va rog sa va serviți si voi si sa citiți despre aceste minunate fructe!poate e mai la îndemâna sa citiți si sa va reamintiți despre binefacerile acestui fruct minunat ...


Despre cirese, n-ar fi rau sa afli de ce ar trebui sa-ti faci provizii. Pe langa faptul ca au un gust inegalabil, ciresele fac parte din lista alimentelor capabile sa vindece.

Daca iei in considerare abundenta de nutrienti, ciresele au un continut caloric relativ mic. In plus, ele lupta cu inflamatiile si chiar cancerul, conform MSN. Testele de laborator au aratat ca doi compusi continuti de cirese inhiba evolutia tumorilor si chiar determina celulele canceroase sa se "sinucida".

Ciresele fac parte din grupul fructelor cu proprietati antivirale si antibacteriene. Antocianina, un alt compus care se gaseste in cirese, are capacitatea de a scadea nivelul de acid uric din sange, eliminand cauzele multor boli. Cercetatorii sunt de parere ca tot antocianina reduce si riscul de cancer de colon.

Toate aceste substante actioneaza ca si un ibrupofen natural, reducand inflamatiile si ameliorand durerea. Consumul lor regulat duce la scaderea riscului de atac de cord si cerebral.

In medicina chineza, ciresele sunt folosite ca si remediu pentru guta, artrita, reumatism, dar si anemie, pentru continutul lor mare de fier.

Incearca sa mananci o portie de cirese zilnic cand e sezonul lor, avand grija sa-ti faci provizii si la congelator. Astfel pastrate, ciresele isi pastreaza 100% din proprietati, putand garnisi intotdeauna un iaurt sau o prajitura.

Ciresele contin o cantitate semnificativa de melatonina, un hormon cu efect direct asupra calitatii somnului, care coordoneaza ritmul somnului de veghe.

Astfel, ciresele devin cel mai bun prieten al insomniacilor de primavara.

Cercetatorii din Texas au descoperit ca simpla tarta cu cirese are un efect benefic asupra imbunatatirii calitatii somnului. Continutul de melatonina scade odata cu timpul si, cele mai afectate sunt persoanele in varsta, informeaza Naturalnews.com.

Melatonina nu poate fi administrata insa fara sfatul medicului. Excesele produc efecte adverse, iar cei care nu respecta o parere avizata pot avea grave insomnii, cosmaruri si se vor simti obositi.

Medicii recomanda fructele si alimentele sanatoase pentru fiecare masa. Astfel, organismul isi va face rezervele proprii de melatonina, fara a exista riscul exceselor.

Pe langa efectul de somnifer, ciresele mai actioneaza si asupra tenului. Astfel inflamatiile de la nivelul pielii, aparute odata cu varsta, dispar dupa o cura de cirese.

Medicii le recomanda in special persoanelor intre 30 si 40 de ani sa nu evite consumul de fructe si sa se bucure de multiplele lor efecte, mai ales ca pot fi consumate in orice forma: suc, prajitura, naturale sau in salate.

Ciresele intarzie imbatranirea, afirma specialistii, care recomanda consumarea lor in aceasta perioada a anului.

Foarte bogate in potasiu (250mg/100g), calciu (17mg/100) si minerale (fier, cupru), ciresele au peste 70 la suta apa, ceea ce ne permite sa mancam oricate vrem, fara sa ne ingrasam.

100 de grame de fructe au numai 68 de calorii, afirma medicii citati de Romantica. Cozile de cirese nu trebuie aruncate, pentru ca ceaiul din cozi de cirese este benefic pentru curatarea rinichilor si a aparatului urinar de reziduurile toxice si bacterii.

Ciresele anihileaza efectele negative ale radicalilor liberi datorita antioxidantilor, intarziind aparitia imbatranirii. Sucul de cirese are un puternic rol antibacterian, neutralizand bacteriile care ataca smaltul dintilor si care formeaza placa dentara.

Cura de cirese se recomanda hepaticilor, carora le regleaza functionarea ficatului, persoanelor demineralizate, celor cu afectiuni biliare, celor cu stari avansate de oboseala, anemicilor, copiilor cu deficiente de crestere, celor cu afectiuni nervoase, pentru ca medicina moderna recunoaste efectul sedativ al acestui fruct remarcabil.

Ciresele pot fi folosite si ca ajutor pentru tenurile uscate si obosite. Se curata de samburi o mana de cirese si se dau prin mixer, dupa care se aplica pe fata si se pastreaza 20 de minute. Masca se clateste cu apa plata sau minerala.

Chiar si durerile de cap pot disparea, daca aplicati pe frunte o cataplasma cu cirese presate.
sursa:www.ziare.com/articole/cirese

20 de comentarii:

  1. Ciresele si penenele galben sunt fructele mele preferate. Asa ca eu vin s aiau un pumn sanatos de cirese:)
    Pofta buna la ele

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac tare mult asa ca ma voi servi si voi spune multumesc!........si multumesc si pentru articol......foarte interesant si bun.
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca si eu sunt fan:cerise si pepene galben!
    Te rog sa servești cit vrei ca sint destule!
    Mulțumesc!te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nina,Nina sigur cu mult drag!
    Si poate stam si la o vorba!
    Te pup si pofta buna la ele!Macar asa virtual!

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria M - te rog sa servești!Si ma bucur ca a fost si articolul interesant!Mai ne reamintim unele lucruri la care nu ne gândim pe moment!
    Noapte buna Maria draga!

    RăspundețiȘtergere
  6. aha, deci imi face foarte bine ca de trei saptamani imi iau micul dejun direct din cires :). ce de informatii bune! multumim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ciresele sant preferatele mele,si cum le vad eu ca sant mari si carnoase ma autoinvit la un pumnulet de cirese ca tare mi s-a mai facut pofta,nu te superi nu?Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce fain! La noi anul acesta nu avem sanse sa adunam nici o mâna de cirese! Vremea pacatoasa din aprilie, când florile au fost lovite de grindina, apoi ploaia continua...Deplorabil! Dar voi cumpara, cirese spaniole sau italiene sau mai stiu eu de pe unde importate! Asa, ca sa-mi fac pofta.
    O seara placuta si înciresata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabriela,te rog sa servesti!Cum sa ma supar!?Se poate?
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Carmen,imi pare rau!
    Te rog sa nu cumperi decit daca sint asa ca si ale mele!Sau mai bine serveste de aici!
    Multumesc frumos!
    Noapte buna,te pup draga mea Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  11. Zazuza,da,da si ma bucur daca au fost interesante amanuntele despre cirese!
    Sa-ti fie de bine!Si cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pozele cu ciresele sunt surorile pozelor cu capsuni! Mi-ai facut pofta, maine direct in piata ma opresc :)

    RăspundețiȘtergere
  13. aoleo, imi vine sa plang de pofta. ce bine arata in pozele alea. nici nu-mi trebuie motive ca sa mananc asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce faine! Eu prefer ciresele capsunilor , chit ca trebuie sa muncesti cu samburii...In coplarie le mancam direct de la sursa.. :D

    RăspundețiȘtergere
  15. multumesc. ar merge un compot rece yamii

    RăspundețiȘtergere
  16. Tetis,da_sa fie proaspete si carnoase!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ana Maria!!!da,da direct din copac!si ce senzație aveam ca le cautam pe cele mai mari si frumoase!si bineînțeles nespălate!

    RăspundețiȘtergere
  18. Veronica,sa facut!desi nu sint adepta compoturilor!!!
    Cu tine impreuna sa savuram un compot delicios si rece!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anca,mai am asa ca te invit!Tragem si o vorbulița!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.