duminică, iunie 27, 2010

Friptura a la Mariana!









De ce se numește friptura Mariana,asa pentru ca este cred prima friptura pe care am făcut-o eu!
O știam de la " mami " si o fac de mult ori dar numai vara!!!de ce?pentru ca savoarea o da cozile de ceapa verde!!!E foarte gustoasa si ieri am facut-o cu speranta ca si azi vom avea friptura si a trecut toata...a fost prea gustoasa!

Asa:avem nevoie de carne de porc fără grăsime eu am avut din
mușchi de porc,
multe cozi de ceapa verde,
condimente:sare,piper,putina boia!
smântâna de casa,
caș de oaie!
Asa cum v-am obișnuit totul e simplu!
Batem feliile dar sa rămână mai grosuțe...
tapetam tava de teflon cu puțin ulei apoi punem jumătate din cozile de ceapa asa ca sa nu se vadă fundul tăvii,apoi feliile de carne asa mai înghesuite pentru ca ele se string cit sunt in cuptor,apoi iar strat grosuț de cozi de ceapa verde rețineți doar partea verde si fără altceva o punem la cuptor învelită cu folie de spaniol cam 3o min.apoi scoatem folia mai punem iar la cuptor tot 3o min. o scoatem si punem cite o lingura de smântâna din aia adevărata de casa iar la cuptor si spre sfârșit punem iar smântâna pe toata suprafață si presăram cu caș de oaie...
Cind o serviți puteți înlătura coditele de ceapa dacă nu va plac!
Gata o nebunie nu alta!
Merita sa încercați măcar o data!
Sa aveți o zi faina si vesela!

4 comentarii:

  1. Pai la ce bine arata, poti sa fii sigura c-am s-o incerc! Mulţumesc pentru reţetă! Pupăciuni de duminică seara!!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare bine arata!AM SA INCERC SI EU...

    RăspundețiȘtergere
  3. Georgiana,te rog s-o faci măcar o data ai sa viezi ca o vei face mereu!
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Geta,eu am răspuns ,dar nu stiu unde s+a rata cit!
    Chiar te rog frumos si poate imi spui si mie dacă v-au plăcut!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.