vineri, august 13, 2010

5 retete de vara cu rosii


In sezonul cald, alimentatia noastra se diversifica, facand loc legumelor si fructelor. Una dintre cele mai indragite legume de la noi din tara este rosia. Este folosita intens in numeroase mancaruri, de la salate pana la sosuri. Rosiile sunt si importante resurse de antioxidanti, vitamina C si A.

Rosiile pot fi introduse in alimentatia ta zilnica in mai multe moduri. Mancarurile italienesti abunda in rosii sub diverse forme, fie ele crude, conservate sau uscate. Astfel, pentru masa de pranz poti pregati paste cu sos de rosii. Rosiile sunt folosite in supe. Pentru zilele de vara, o supa usoara te va racori instant. Rosiile nu trebuie lipseasca nici din salate si tocanite.

Salata de rosii cu mozzarella


Salata de rosii cu mozzarella este o salata usoara, care se prepara foarte repede. Este ideala pentru zilele calduroase de vara. Aceasta salata poate fi preparata si in zilele cand nu ai mult timp la dispozitie pentru gatit. Salata de rosii cu mozzarella poate fi asezonata si cu alte ierburi precum busuioc sau oregano. Salata de rosii cu mozzarella se poate servi alaturi de preparate din carne la gratar, dar si simpla, cu foccacia.


Rosii umplute cu branza feta


Rosiile umplute cu crema de branza constituie un aperitiv excelent, foarte sanatos, hranitor si cu un aspect deosebit. Acest fel de mancare se pregateste repede si este idela pentru petrecerile in aer liber sau picnicuri. Inainte de a se servi se tin la frigider timp de o ora. Rosiile umplute se servesc simple sau alaturi de alte aperitive, cu paine prajita.


Supa de rosii


Supa de rosii este ideala pentru zilele calduroase de vara. Poate fi consumata atat calda cat si rece. Aceasta supa este ideala si pentru cei care sunt la dieta sau cred ca este momentul pentru o cura de dezintoxicare a organismului. Supa de rosii este un adevarat cocktail sanatos, cu legume proaspete. Pentru aceasta retetea nu trebuie sa iti lipseasca rosiile, ceapa, morcovii, telina, ardeiul si ulei de masline.


Pizza cu rosii si mozzarella


Pizza cu rosii si mozzarella este un preparat savuros. Aluatul crocant, mozzarella cremoasa si savuroasa si sosul de rosii aromat face din aceasta pizza preparatul ideal pentru serile de vara. Pizza cu rosii si mozzarella se serveste calda, la temperatura camerei. Aceasta pizza este sanatoasa, cu multe legume si ierburi proaspete.




Salata de rosii cu fasole si ton


Salata de rosii si fasole cu ton este o adevarata delicatesa in orice anotimp. Aceasta salata este usor de realizat si sanatoasa. Tonul si boabele de fasole contin selenium, iar rosiile sunt pline de antioxidanti. Aceasta salata va deveni in scurt timp preferata ta. Salata de rosii cu fasole si ton se serveste ca atare, cu suc de lamaie pe deasupra si focaccias
sursa:/retete.acasa.ro/

4 comentarii:

  1. Bună! Vă trimit acest mesaj în speranţa unei colaborări de schimb de linkuri. Dacă sunteţi de acord, trimiteţi-mi un email cu titlul şi adresa siteului dvs. pe adresa ainaw@yahoo.com . Siteul meu e:

    Titlu : Jocuri Noi
    Adresa : http://www.ejocuri-noi.ro

    Mulţumesc! :d

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune rosiile... sunt preferatele mele si retetele sunt chiar pe gustul meu!
    Un sfarsit placut de saptamana si multumesc pentru premiu!
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Quel menu.
    Je prends toutes les recettes.
    Bon weekend et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  4. ador rosiile! gatite sau crude... dar nu stiu ce rosii au aparut anul asta ca nici alea din gradina parca nu au gust. parca sunt pline cu apa. cel putin la noi la constanta, asa sunt.
    (sa traiesti cu numele fata draga si sa fi sanatoasa si fericita. te pup! )

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.