joi, august 26, 2010

Gombouti cu prune(galuste cu prune)


E vremea prunelor atunci e si vremea găletușelor cu prune.Cred ca toata lumea le face si le mănâncă cu multa pofta,asa ca si noi!
Iata cum le fac eu:
Eu le fac dupa ochi,dar poate vrea si cantități cineva;

1 kg.cartofi,
faina cit cuprinde,
3 oua,
putina sare,

prune,
scortisoara,
pesmet rumenit,
sau
crema nuttela ca si mine!
Se fierb cartofii si se pasează(sa nu fie calzi când adăugați celelalte componente),adăugăm faina,ouăle,sarea si se frământă un aluat potrivit de moale,se lasă puțin sa se odihnească,apoi se întinde si se in faineaza planșeta sa nu se prindă aluatul de ea!eu am impartit aluatul in trei,întindeți si tăiați pătrățele,puneți cite o pruna sau jumătate depinde cit de mare e pruna,presarăți puțin zahar si putina scortisoara dacă vreți,se fac gogoloase in palma in asa fel sa nu iasă sucul de la prune cind se fierb galustele.
Intr-o cratita mai adâncă puneți apa la fiert si cind da in clocot puneți galustele la fiert la foc moale pina se ridica la suprafața apei,cu o paleta le scoateti într-o strecura-toare si le adaugați in tigaia care ati rumenit pesmet si le serviți cu puțin zahar sau nu!
Eu nu fac cu pesmet ca nu ne plac;dar am pus a servire crema nuttela!
O bunătate ce sa va mai spun eu,ca stiti voi prea bine!
Urmeaza sa fac multe de tot sa pun si la congelator pentru iarna!
Sa fiti buni si darnici!




23 de comentarii:

  1. Craita,bine ai venit!
    Multumesc,dar a fost ca totdeauna pe fuga!

    RăspundețiȘtergere
  2. Surac,mulțumesc...ornat pe fuga,era pofta mare de tot!
    Toate bune acolo la tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. vai, ador galustele cu prune! ia sa fac si eu in vikend - sau mai bine sa apelez la senioarele familiei :))?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Zazuza,si noi suntem topiți după ele!
    Stii cum facem?Te invit la mine si fac sub ochii tai,tu stai si tragi un sakhe si ii papam in curte la umbra...si mai vedem ce facem...te puppp !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce mult imi plac..........pana fac si eu dau o fuga pana la tine .
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. vai ce pofta mi-ai facut... numai cat ma uit la galusca aceea desfacuta... yammmyyy...

    RăspundețiȘtergere
  7. aaaaaaaaaaah! ce frumos! acum vin :)!

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde sunt galusti cu prune ..hop si eu!!!
    O bunatate...imi plac la nebunie galustele!
    un sfarsit de saptamana placut!

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria,cu mult,mult drag!
    O zi buna!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felis,te rog sa servesti macar asa virtual!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Zazuza,vino repede!Ce mare placere ar fi sa-ti fac pe bune!
    Pa,pa si pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nicoleta,da si noua la fel!
    Te invit cu mult drag!
    Multumesc si tie week-end fain de tot!

    RăspundețiȘtergere
  13. Un desert clasic dar mereu delicios...si e numai bun pentru toamna...

    RăspundețiȘtergere
  14. Adriana,bine ai venit!
    Da asa este,mereu delicios!
    Te mai astept aici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi plac si mie foarte mult dar cu pesmet:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Bianca,nici vorba cu pesmet!Încearcă asa sa viezi ce diferenta1
    Te pup și noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. buni rau de tot....cu nutella nu am mancat dar imi imaginez ca nu poate sa fie decat bun....pupici...nu am pus niciodata la congelator...o idee buna...un sfarsit de saptamana placut

    RăspundețiȘtergere
  18. Une gourmandise qui me plait.
    J'aime beaucoup.
    Bon weekend et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ali draga:foarte buni cu nuttela!
    Da se pot pune si la congelator,sunt tot asa buni!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  20. Nadji,da,da!si eu la fel!
    Multumesc si tu sa ai un week-end placut,pe curind!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce bunatate, pana anul trecul nu facusem, acum le stiu gustul si le duc dorul dupa ce i-am vazut pe ai tai. O saptamana frumoasa

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.