joi, august 12, 2010

Pălării umplute (ciuperci)




Eram la cumpărături și am văzut ciuperci uriașe care mi-au tras cu ochiul,erau abia sosite,proaspete;
Cum desigur nu pot sa nu am in casa ciuperci am luat 1o bucăți!

Si iar ceva simplu si bun:
Ciupercile spălate lăsate la scurs pe un prosop;le-am scos piciorușele pe care le-am tăiat mărunt si călite împreună cu ceapa,ardei galben si roșu,roșii,usturoi,condimente sare piper, - trase câteva clipe si la sfârșit puțin patrunjel si mărar verde.

Cu aceasta compoziție am umplut pălăriile mari care au stat la cuptor date cu ulei de măsline si condimentate si au mai stat câteva minute,înainte de a fi gata am răzuit cașcaval vegetal (voiam sa fie de post)si gata! Le-am servit p un pat de spanac proaspăt cules din gradina.Surprinzător toata lumea a mâncat si frunzele proaspete de spanac!
Pofta si sa fiți sănătoși!

A ! sa va mai spun ca azi mi-am cules din gradina cam 3 kg. de spanac...ați ghicit am avut cu ce ma distra in bucătărie...
L-am pus sa se odihnească la congelator pentru zile când nu voi avea in gradina spanac!
Era asa frumos de-ti venea sa-l mănânci asa crud...am vrut sa-l pozez in gradina dar aparatului meu foto nu-i place lumina prea mare(oare ce naiba are)dar când voi culege iar încerc sa-l pozez dimineața devreme...

6 comentarii:

  1. Si mie imi plac ciupercile asa facute. Foarte bune!!

    RăspundețiȘtergere
  2. O mancare apetisanta si sanatoasa, pe care o voi face si eu! Sa stii ca in Bibione, unde am fost la mare (aproape de Venezia), se servea spanac crud la orice: presarat peste pizza, langa fripturi, etc. E foarte sanatos, se pare. Asa ca le-ai oferit celor din familie o mancare pe care unii dau bani, nu gluma! Stiu ei ce stiu, e bine sa mananci sanatos. Multumesc pentru reteta! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela,cu siguranta o sa le placa!
    Uite mi-ai dat o idee,sa folosim si mai mult spanacul...e asa frumos si eco.
    Cu placere Mirela!
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac tare mult ciupercile si am facut si asa ,cum ai facut tu si am mai descoperit un mod ,foarte simplu de a pregati ciuperci.le scoti piciorusul iar palariile le pui in tava unsa cu unt ,cu lamelele in sus si in fiecare palarie pui un cubulet micut de slanina afumata si cascaval sau telemea de oi data prin razatoare ,presari cu un praf de piper macinat si sare daca mai trebuie si dai la cuptor pina se inmoaie ciupercile.Sint grozave servite fierbinti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Janet:bine ai venit!
    Cu slaninuta?nu am mai facut dar incerc dupa sarbatoarea Sfintei Marii!
    Multumesc de idee,sunt curioasa!
    Un placut sfirsit de saptamina!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa comentați!
Anonimi : nu va obosiți sa comentați , nu veți fi luați în seama.